Grups municipals

Grups municipals

La CUP és una organització política assembleària d’abast nacional, que s’estén arreu dels Països Catalans i que treballa per un país independent, socialista, ecològicament sostenible, territorialment equilibrat i deslligat de les formes de dominació patriarcals. La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) s’articula com a espai útil per totes aquelles persones i col·lectius amb voluntat transformadora que lluiten per la llibertat del nostre poble, amb la intenció de ser un espai de confluència dels moviments cívics i populars, en la lluita per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

A Navàs, la CUP es crea el 2009 amb la voluntat de capgirar el municipi després d’anys de governs de dretes. El 2011, en les primeres eleccions en què es presenta, aconsegueix 746 vots, 4 regidories i l’alcaldia en coalició amb ERC, essent el primer municipi de la Catalunya Central governat per la CUP. Quatre anys més tard, el 2015, la CUP guanya les eleccions i aconsegueix la majoria absoluta amb 1551 vots i 7 regidories, quedant-se a només 1 vot d’assolir el 8è regidor.

En l’àmbit nacional, la CUP és i continuarà essent un dels actors més compromesos en les iniciatives populars que preparen la ruptura amb els estats espanyol i francès.

Subscriu-te a la newsletter de Navàs