Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Homenatge a la terra, a la dansa - Esbart DansaJove

imatge

Homenatge a la terra, a la dansa - Esbart DansaJove

Espectacle de danses tradicionals a càrrec de l'Esbart DansaJove

Venda d'entrades a la botiga de Josep Seriols

HOMENATGE A LA TERRA, HOMENATGE A LA DANSA

El nostre espectacle d’enguany, no és res més que un homenatge a la dansa d’arrel tradicional i a la nostra terra.
Actualment la nostra entitat està formada per tres grups diferents ( grup Picarol, grup,Quadrilla i grup Set vetes , ) i un grup format per pares i mares de nens dansaires, però tots amb la mateixa finalitat: l’estima per la dansa i la cultura catalana.
Obrirem l’espectacle amb el ball d’Homenatge, un ball la funció del qual, és exterioritzar els nostres sentiments de benvinguda, salutació o homenatge a totes les persones assistents a l’acte.
La primera part constarà de diferents danses per part de totes les seccions de l’esbart i amb la col•laboració d’exdansaires de l’Esbart Sant Esteve de la Colònia Soldevila, amb algunes estrenes i algun ball de tota la vida, com el Galop de Panderetes.
A la segona part, el grup Set Vetes i exdansaires, ens oferiran “Aires de la Terra Alta”, un dels balls més espectaculars del nostre repertori.
Hi haurà una tercera part, amb la reestrena del ball: “Traginers, diada i Festa” ( s’estrenà l’any 1998 dins els actes de celebració del 50è aniversari de l’Esbart Dansaire Sant Esteve i no s’ha tornat a ballar des d’aleshores).  Un muntatge coreogràfic de Josep Fornell, que vol representar els trets característics del temps en que els traginers utilitzaven el camí que enllaçava les planes de la Catalunya interior amb el Pirineu i el sud de França per passar mercaderies vorejant el riu Llobregat: el bullici dins d’una taverna, l’arribada dels traginers, la benedicció dels animals, la cavalcada i finalment el ball, que era encetat per la màxima autoritat, com a cloenda de la festa.

Dades Acte

Data i Hora: Diumenge, 28/05/2017 a les 17:00
Preu: 5.00 €
Lloc: CASAL SANT GENÍS

Compartir:

Darrera actualització: 22/05/2017 13:43 Total visites: 584