Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

I dijous? Què recollim al porta a porta?

imatge

Rebuig!!! i què és el rebuig? Són tots aquells residus que no es reciclen, com poden ser burilles, compreses, bolquers, pols d'escombrar, paper transparent, cotó fluix, bolígrafs, llapis usats, fregalls…

I si no és reciclen on van a parar aquest residus? Al dipòsit controlat de Bufalvent de Manresa. Aquest dipòsit és un espai on si porten tots els residus de la comarca del Bages, aquests residus quedaran en aquest espai durant molts anys fins que arribin a degradar-se, durant aquest temps es controlarà i gestionarà perquè aquest residus no malmetin el medi, aquesta gestió es porta a traves del Consorci del Bages per la Gestió de Residus.

Com està de ple o de buit aquest dipòsit? El Consorci ens ho explica...

 

«A punt d'omplir la Fase VII del dipòsit que ja acumula 84.000 tones de residus

 Actualment s'està omplint la Fase VII del dipòsit controlat, on es van començar a abocar residus el febrer del 2017. Des d'aleshores s'hi han dipositat 84.000 tones de residus, la majoria de les quals s’haurien pogut valoritzar o reciclar si haguessin estat separades a casa. Aquesta fase ja està arribant al final de la seva capacitat, i properament es començarà a preparar la Fase VIII, que estarà disponible d’aquí a mig any aproximadament. La vida útil de cada fase que obrim depèn de la seva morfologia, de com està situada respecte la resta del dipòsit controlat, però sobretot dels residus que hi aboquem, la qual cosa depèn exclusivament de la bona gestió que en fem cadascun de nosaltres a casa. Quan una fase del dipòsit ha quedat plena, es clausura i s’hi fan intervencions paisatgístiques perquè quedi el més integrada possible amb l’entorn.»

Compartir:

Darrera actualització: 19/09/2018 11:18 Total visites: 680

Documentació


diposit_cat.pdf 298.2 kB diposit_cat.pdf