Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

NAVÀS COMENÇA A FER PEDAGOGIA DEL PORTA A PORTA

imatge

L’Ajuntament de Navàs i l’empresa Ambiens han començat a fer pedagogia del que suposarà un canvi radical d’habits en la manera com es seleccionen i recullen porta a porta les deixalles al municipi. Dimecres es va fer la primera jornada de participació amb xerrades sectorials adreçades a diferents col·lectius: gent gran, treballadors municipals, personal dels centres escolars, usuaris en general, botiguers i petits industrials.

El porta a porta, que està previst entri en funcionament el mes de novembre, suposa un canvi de model en la manera de seleccionar les diferents fraccions: orgànica, paper i cartró, envases, rebuig i vidre.

El canvi de model és una tendència europea que té com a objectiu arribar al 50 per cent de la recollida selectiva l’any 2020. Amb els contenidors convencionals només es pot arribar al 40 per cent en la recollida selectiva i portar-ho tot per rebuig als abocadors cada vegada serà més car.

La recollida porta a porta farà que desapareguin els contenidors dels carrers, excepte els de vidre. El nou sistema aposta per fer més i millor el reciclatge i ens obligarà a separar els residus orgànics, el paper i el cartró, els envasos i el rebuig. Per aquesta raó l’Ajuntament facilitarà galledes pel rebuig i l’orgànica, així com bosses compostables. Els cubells es deixaran al carrer en un espai degudament identificat i delimitat, que es determinarà prèvi estudi de cada casa o bloc.

La recollida de les deixalles es farà segons un calendari estableix inicialment:

 

DILLUNS

DIMARTS

DIMECRES

DIJOUS

DIVENDRES

DISSABTE

DIUMENGE

PAPER I CARTRÓ

ENVASOS

MATÈRIA ORGÀNICA

REBUIG

MATÈRIA ORGÀNICA

ENVASOS

MATÈRIA ORGÀNICA

COMPRESES I BOLQUERS

La recollida es farà de nit, a partir de les 10 del vespre. El servei preveu cada dia la recollida de bolquers i compreses. També hi haurà un servei de recollida específic i més intensiu pels comerços i empreses.

Un informador ambiental s’ocuparà de fer pedagogia i seguiment de com es fa el reciclatge i posarà en alerta als veïns si no es fa correctament.

A la Deixalleria hi haurà una zona d’emergència a la qual si podrà accedir amb una autorització expressa.

El porta a porta es farà al Mujal, a Castelladral hauran d’anar a la zona d’emergència i els de Palà de Torroella, el porta a porta el faran amb el servei de recollida de Súria.

Els canvis proposats comporten uns nous hàbits i l’objectiu de reduir les tones de rebuig que ara van als contenidors, ser més eficients en el reciclatge i l’aprofitament de materials reutilitzables i progressivament generar estalvi econòmic.

Des d’ara i fins a la tardor la campanya informativa de l’Ajuntament continuarà i es faran els treballs de camp necessaris per implantar el nou servei, es repartiran els kits de reciclatges, díptics a casa per casa per tal que es prengui consciència del canvi de model.

Compartir:

Darrera actualització: 28/09/2017 09:44 Total visites: 3353

Documentació