Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

A l'espai natural de cal Forcada ha començat la millora paisatgística

imatge

El projecte de millora paisatgística que impulsa l'equip de govern de l'Ajuntament de Navàs, ha iniciat les obres de transformació d'aquest espai natural, al costat del riu Llobregat i de l'antiga fàbrica tèxtil de cal Forcada.
Les obres han començat amb la neteja i l'adequació dels terreny, la instal·lació de tanques de protecció al canal i de tanques que impedeixin el pas de vehicles i de taules de pic-nic. També s'equiparà amb bancs, papereres, aparcament de bicicletes i il·luminació amb captadors d'energia solar per fer-la més respectuosa amb el medi ambient, econòmica i sostenible.

No es tracta d'un espai només destinat a l'esbarjo sinó que l'Ajuntament pretén impulsar-hi altres programes culturals i educatius per divulgar la història i el patrimoni industrial i natural, amb l'ús de les noves tecnologies a través de codis QR.

El projecte es va adjudicar per 109.830,70 € a l'empresa Àrids i Formigons S.A. de Navàs, més les millores valorades en 20.118,16 €. El pressupost total de sortida del projecte va ser de 187.059 €, per tant la rebaixa ha estat de 77.229 €. L'obra compte amb diferents subvencions per a finançar-lo, entre els quals hi ha una de 55.000 € de la Generalitat.

Aquesta millora paisatgística s'emmarca dins el Parc Fluvial del Llobregat i la Ruta de les Colònies, amb l'objectiu de recuperar per a ús social l'espai natural que hi ha entre la llera del riu i el canal d'abastament d'aigua de l'antiga fàbrica.

Compartir:

Darrera actualització: 05/02/2013 17:04 Total visites: 914