Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Climent Forner presenta el llibre «Del Castellot de Viver a Queralt

imatge

Aquest divendres, 17 de novembre, a 2/4 de 9 del vespre a la sala d’actes de la Biblioteca de Navàs, es presenta el llibre de Climent Forner, «Del Castellot de Viver a Queralt».
Després de l’edició de Més fulles de tardor (2016), en què Climent Forner reuní els escrits publicats al Full Diocesà entre els anys 1998 i 2015, calia aplegar encara una bona part dels seus
textos —que, com bé ens diu ell mateix, constitueixen «una petita biblioteca que abasta gairebé tots els gèneres literaris»— en la present miscel·lània.
 En efecte, aquí hi trobareu articles i escrits molt diversos que, una vegada més, són una mostra de la seva vastíssima activitat literària, cívica i cultural. La majoria, publicats en revistes, diaris i altres mitjans, i una part encara inèdits, però tots ells elaborats durant els darrers anys, entre el 2000 i 2016.
 Així, amb Del Castellot de Viver a Queralt —un títol realment significatiu— el nostre poeta ens obsequia amb el fruit d’una feinada ingent, de la seva permanent voluntat de servei i del seu compromís sempre inajornable en defensa del nostre país, especialment de la nostra llengua i de la nostra cultura. Si escriu des de Viver, el poblet on viu des de fa anys, al sud del Berguedà, la seva mirada arriba fins a Queralt, el nostre «Balcó de Catalunya», i des d’allà es projecta arreu del país.
 Ara, en l’escaiença del seu norantè aniversari, és tot un goig i un honor poder donar a llum aquesta obra. Com diu Xavier Pedrals, en el pròleg, «el llibre ajuda a entendre el pols d’un món i d’una època que, com totes, s’està ponent. Climent Forner ha fet una aportació valuosa a la seva comunitat, que ha de ser útil en un futur, essent com és un testimoni imprescindible per a les generacions que vindran.»

http://www.lalbi.cat/index.php?option=com_k2&view=item&id=323:del-castellot-de-viver-a-queralt-miscel-lania

Compartir:

Darrera actualització: 13/11/2017 13:47 Total visites: 2653