Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

"Compatible", els perills d'un món feliç i tecnològic, guanya el 36è Concurs de Cinema i Vídeo de Navàs

imatge

 

L'aplicació i ús de tecnologies intel·ligents en tots els àmbits de la vida humana, domèstica, social, laboral i personal, és el pinyol i l'argument central de "Compatible", de Pau Bacardit,  la pel·lícula que ha guanyat la 36èna edició del Concurs de Cinema i Vídeo de Fotofilm Navàs. El premi extraordinari del campanar de Navàs i 300 €, va ser per una ficció futurista sobre un model de gestió de la vida uniformitzada i previsible, el món feliç d'Aldous Huxley. La banda sonora original de la pel·lícula és del manresà Miquel Coll.

 

Camí de celebrar els 40 anys de la fundació de Fotofilm Navàs, que s'escau l'any vinent, el Concurs de Cinema i Vídeo, ha tingut una participació de 202 curmetratges.

 

L'acte de lliurament de premis es fa ver diumenge a la tarda a la sala d'actes de l'EDN, amb unes 140 persones de públic, amb l'alcalde de Navàs, Jaume Casals i el president de Fotofilm, Josep Obradors.

 

El segon premi va ser per la pel·lícula "Respirando" de Mar Olid, una història sobre l'amor i el desamor d'una relació triangular.. El tercer premi, va ser per un curmetratge no apte per a menors -que se'ls va convidar a sortir de la sala durant la projecció de 10 minuts que dura el film-, ja que es tracta d'un argument i sobretot d'una ambientació que fa patir i pot angoixar l'espectador més sensible, amb "Hay algo en la oscuridad", de Fran Casanova.

 

La gala de cloenda dels premis va comptar amb l'actuació del Quartet d'Acordions de l'Escola de Música de Súria i la Jazz Band de l'Escola de Música de Navàs, amb un programa musical de bandes sonores de pel·lícules. La Jazz Band de Navàs, va fer públic que el dia 28 de gener de 2018, participaran en l'actuació del pianista de jazz Emilio Solla, que va ser candidat a un Gramy el 2015, en la categoria de millor àlbum.

Divendres al vespre, a la sala d'actes de la Biblioteca, el periodista i expert en cinema, Albert Beorlegui, va fer un viatge a Nova York a través del cinema, amb el suport d'imatges i fragments de pel·lícules, en el marc d'un cap de setmana ben cinematogràfic.

 

 

Compartir:

Darrera actualització: 27/11/2017 07:56 Total visites: 2555