Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Els vins del Pla de Bages fan seu l’antic escorxador de Navàs

imatge

En un espai singular com el pati de l’antic escorxador de Navàs que està a punt de viure una transformació d’usos per convertir-s en un centre de referència sobre la cultura vitivinícola, es va presentar dijous al vespre el llibre «Els vins del Pla de Bages» del sommelier Josep Pelegrín i el fotògraf Marc Trilla.
Una cinquantena de persones van donar suport a la presentació del llibre i a tenir un contacte directe i en la majoria dels casos per primera vegada en l’espai físic de l’antic «matadero», molt degradat i a punt de reconvertir-se en un equipament cultural.
Josep Pelegrín, el millor sommelier d’Espanya 2016 i  el fotògraf Marc Trilla,  autors materials del llibre van fer una radiografia del seu treball que explica què ha representat la cultura del vi, quina és la realitat dels cellers que tenim avui i quina projecció endevinen que pot tenir de cara als propers anys al Pla de Bages.
El fenomen vinyaire de Navàs, hi té un capítol específic on es relata el ressorgiment de la passió per la vinya, les ganes d’innovar i experimentar, la vocació per recuperar varietats tradicionals . Josep Pelegrín va destacar el treball fet pels cellers Vinyas d’Empremta d’Isidre i Gerard Vinyas, la Diferenta de Martí Just, Marc Comaposada i Joan Fernàndez i el treball de tota una colla de vinyaires que comparteixen la passió per la vinya i el vi dedicant-t’hi moltes hores del seu temps lliure.
L’alcalde de Navàs, Jaume Casals, va donar la benvinguda als assistents i va destacar el projecte de transformació de l’antic escorxador municipal on ben aviat s’iniciaran les obres de rehabilitació d’aquest espai emblemàtic construït el primer terç del segle XX, en el marc del projecte de Sobirania Alimentària que impulsa l’Ajuntament de Navàs.
El president de la DO Bages, Joan Soler, va tancar la presentació agraint als vinyaires la seva particular mirada i el seu retorn incondicional a la terra i a la recuperació de la vinya i les varietats tradicionals.
L’acte va finalitzar amb un tast  de vins de tres cellers: La Diferenta i Exibis de Navàs, Pic de Solergibert i Entrebosc del Mas Pubill de Castellfollit del Boix i un pica-pica amb productes de proximitat de Cal Serra de Navàs.

Compartir:

Darrera actualització: 15/07/2017 08:05 Total visites: 4935