Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

La cooperativa de 5è del Col·legi Sant Josep de Navàs ha participat aquest matí a la I Trobada d’Escoles Emprenedores del Bages

imatge

La trobada, organitzada pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa en col·laboració dels Ajuntaments i escoles implicades, s’emmarca en un programa de la Diputació que fomenta l’emprenedoria

La planta baixa del Palau Firal de Manresa ha estat plena de parades amb productes artesanals i molt creatius fets pels nens i nenes del Bages. Gairebé 400 alumnes de 10 escoles han participat a la I Trobada d’Escoles Emprenedores, projecte emmarcat en el programa CuEmE, de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles. El projecte, que dura tot el curs i va adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

Avui, al Palau Firal, tots els nens i nenes de la comarca que participen en aquest programa s’han trobat per compartir experiències, per poder mostrar els seus productes i per participar en jocs i treballs de grup. Els centres participants han estat: Col·legi Sant Josep de Navàs, escoles Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, escoles  Bages, La Salle, L’Espill i Joviat de Manresa, escola de Maians, i Fedac Súria. Els alumnes del projecte Laboràlia de Manresa, que realitzen un tastet d’animació sociocultural, han donat suport als monitors del CAE en l’organització de les activitats.

Els participants s’han repartit per grups per fer diferents treballs, dinàmiques i jocs. Al migdia han rebut la visita de diverses autoritats, entre ells, Jaume Casals, Alcalde de Navàs, que han fet un recorregut per les parades per veure els productes exposats, on hi havia des d’imants, bosses, capses decorades, marcs de fotos, i una llarga llista d’objectes molt creatius i fets de forma artesana pels nens i nenes.

Tots els nens i nenes han rebut com a obsequi una samarreta de la trobada.

Compartir:

Darrera actualització: 04/04/2017 17:56 Total visites: 1998