Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

La presentació del llibre "Cartes a la meva Dolors", esdevé un homenatge en vida a Ramon Cabra

imatge

La presentació del llibre, "Cartes a la meva Dolors", de Ramon Cabra, en el marc de la Fira de Tardor, va esdevenir un homenatge popular i en vida a un dels dinamitzadors cultural i social més importants dels darrers quaranta anys a Navàs.

La sala d'actes de la Biblioteca es va omplir de gom a gom, com en les grans ocasions, per escoltar la veu d'un home que ja no pot parlar i que ha regalat moltes hores de la seva vida a fer poble. La seva veu es va expressar a través de la seva filla Dolors Cabra i del seu cunyat Enric Escudé.

 

Nascut a l'Ametlla de Merola, el Ramon Cabra i la seva família, van establir-se a Navàs el 1974. La seva afició a la música va propiciar una embranzida cultural que ho va sacsejar tot: El Grup Familiar, la Coral Sant Genís, la Coral Petit Estel, a l'emissora municipal La Veu de Navàs, fent teatre amb el Grup Escènic de Navàs, la concessió del Premi Flama, una legislatura com a regidor a l'Ajuntament i, més de 15 anys fent de Jutge de Pau, sempre a favor del diàleg i la mediació.

 

En la seva intervenció, l'alcalde de Navàs, Jaume Casals, es va referir al moment que viu Catalunya i va reivindicar homes amb el tarannà de Ramon Cabra. Per això va proposar d'enviar-lo a Madrid a negociar amb la seguretat que sabria defensar amb diàleg la causa dels catalans.

 

"Cartes a la meva Dolors", és un llibre on cada capítol és una carta que el Ramon adreça a la seva esposa Dolors, el gran i únic amor de la seva vida. A través de les cartes hi trobem costums, persones, fets històrics, la vida d'una colònia tèxtil del Llobregat a la postguerra.

 

Les notes de la cançó "Galeria de Llevant, 19", en veu d'Enric Cabra i les seves dues filles, van cloure l'acte, que va continuar amb la signatura i dedicatòria de llibres a càrrec de l'autor, content i emocionat de viure una jornada on els records i la nostàlgia van surar en una catarsi col·lectiva.

Compartir:

Darrera actualització: 14/10/2017 08:20 Total visites: 4097