Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

LA SETMANA BIO FA NAVÀS SA

imatge

Avui tanquem una setmana farcida d’activitats per la Sobirania Alimentària amb la Setmana Bio. La principal de totes ha estat que tots els infants i joves de Navàs han pogut gaudir d’un esmorzar saludable i sostenible, menjant cada dia fruita ecològica.

Alguns grups han anat d’excursió a visitar a productors ecològics del nostre territori. Concretament han anat a visitar la finca Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages), l’horta ecològica del Hort del Navarro (Súria), la granja de pollastres ecològics de Mas Cebrià (Súria) i a un dels productors de mel de Navàs, la Mel Cal Fuster. I alguns més han anat fins a El Mujal per visitar un projecte acabat de néixer, la formatgeria artesana de Cal Music.

D’altres han anat a fer una visita més a prop dels Centres Educatius, anant a visitar l’Hort de Cal Tomàquet. Un projecte col·lectiu d’horts urbans i ecològics, promogut per l’Ajuntament de Navàs.

Molts més grups han aprofitat les mateixes hores de classe per veure diferents documentals on han après que és la Producció Agrària Ecològica (PAE), l’agroecologia i la sobirania alimentària.

I els més menuts de tots, han gaudit escoltant contes sobre l’alimentació saludable i sostenible, gràcies a la col·laboració de la companyia “Fes-t’ho com vulguis” (www.comvulguis.cat) i de la companyia “El Raconet Artístic”.

 

A més aquesta setmana, el dilluns al matí, vam tenir la oportunitat d’anar a visitar dues experiències d’èxit en la producció ecològica del territori. Vam començar visitant D-Pagès, a la seva granja ecològica de porcí de la raça Gascona a Olius (Solsonès). I vam acabar visitant la granja ecològica de vedells del Salt del Colom, a L’Espunyola (Berguedà), on a més vam poder visitar l’obrador de carn que comparteixen amb altres productors ecològics del territori, com Cal Pauet (xai ecològic) i Cal Roio del Catllaràs (pollastres ecològics).

Compartir:

Darrera actualització: 05/11/2018 13:08 Total visites: 467