Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

L'alcalde de Navàs estripa la carta del govern espanyol a la Diada

imatge

La commemoració de l'Onze de Setembre a Navàs va tenir el seu moment culminant, quan l'alcalde de Navàs, Jaume Casals, va dir davant unes 250 persones "el govern espanyol sempre ens amenaça, però ja no ens fa por" i acte seguit va estripar la carta que li havien enviat advertint-lo del risc d'incòrrer en delicte si col·laborava amb el Referèndum.

L'acte patriòtic havia començat diumenge a 2/4 de 9 del vespre amb una marxa de torxes, des de la plaça de l'Ajuntament fins a la plaça Catalunya, amb el pubillatge, grup de bastoners, gegants, consistori, entitats i públic en general. La consigna d'aquesta Diada va ser: "Ara, ens toca a nosaltres, és l'hora de la gent, després que els governants hagin demostrat el seu coratge i la seva dignitat".

El canvi d'estelada a la plaça Catalunya va precedir a l'ofrena floral, a la lectura d'un poema que va fer el regidor de Cultura, Genís Rovira, la lectura d'un manifest reivindicatiu per part de les Pubilles i els Hereus de Navàs i el cant dels Segadors.

Avui a Navàs, la Diada continua amb la participació d'autocars a la manifestació de Barcelona. A les 6 de la tarda al passeig de Ramon Vall hi haurà una audició de sardanes i un concert a càrrec de la Principal de Berga, amb berenar popular.

 

Compartir:

Darrera actualització: 14/09/2017 12:45 Total visites: 2138