Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Navàs a les jornades "Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles" que es fan a València

imatge

L’alcalde de Navàs, Jaume Casals i el tècnic en sobirania alimentària, Jordi Almiñana participen des d’avui (14 a 16 de setembre) a València, en unes jornades per debatre sobre les estratègies de governança alimentària per a la sostenibilitat a les ciutats. L'esdeveniment pretén reforçar la tasca que ajuntaments i societat civil estan realitzant de manera conjunta per millorar i fer més sostenible l'alimentació, especialment la de les seves poblacions.
Els actes principals estan convocats el divendres 15 i el dissabte 16 de setembre al Palau de l'Exposició de València. La novetat consisteix en que els participants formen part de delegacions conjuntes entre els ajuntaments i les organitzacions socials que col·laboren en el desenvolupament d'iniciatives d'alimentació sostenible.
Unes 15 delegacions d'altres tantes ciutats han confirmat la seva assistència, i s'espera que el nombre final de participants s'acosti a les 200 persones procedents de tot el territori estatal.
Dijous 14 s'inicia la programació amb una reunió de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, que aprofita aquesta convocatòria per a avançar en la seva constitució legal i consolidar i impulsar la seva iniciativa d'intercanvi i coordinació de polítiques agroecològiques.
Divendres estarà dedicat a treballar sobre la governança alimentària i el paper que diferents sectors, organitzacions i agents socials tenen a l'hora de garantir una alimentació sana, accessible i de qualitat per a la ciutadania.
La sessió de dissabte 16 estarà dedicada fonamentalment a conèixer les iniciatives que actualment s'estan desenvolupant a l'Estat espanyol i en l'àmbit europeu, a l'intercanvi d'experiències i l'anàlisi de bones pràctiques sobre diferents qüestions relacionades amb l'alimentació. Els actes es tancaran el dissabte a la nit amb la Festa dels Mercats de Proveïments Municipals de València.
L'organització de les jornades va a càrrec dels ajuntaments de València i Saragossa, en col·laboració amb la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, l'oficina de la FAO a Espanya, diverses organitzacions socials de la ciutat de València, i la Fundació Entretantos, que participa com a responsable tècnic. Aquestes jornades constitueixen un dels tres grans esdeveniments de la capitalitat mundial de l'alimentació sostenible, i són el preludi de la III Reunió anual i Cimera d'Alcaldes del Pacte de Milà sobre Polítiques Alimentàries Urbanes que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de l'octubre d'aquest mateix any.

www.ciudadesagroecologicas.eu

Compartir:

Darrera actualització: 14/09/2017 18:25 Total visites: 3699