Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Navàs participa en la 2a trobada de cooperatives escolars del Bages

imatge

L'aprenentatge i la diversió es van donar cita a Cal Gallifa en una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l'Escola.
Dimarts 10 d'abril, alumnes del Col·legi Sant Josep de Navàs van participar en la 2a Trobada de cooperatives escolars, en una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE), de la Diputació de Barcelona, i en la qual hi van participar un total de 435 alumnes del Bages. El projecte, que dura tot el curs i s'adreça a nens i nenes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

La trobada va permetre als participants, dividits en grups, compartir experiències, participar en jocs amb l'objectiu d'entendre el cooperativisme, gaudir d’un esmorzar conjunt i exposar els productes que han creat en diverses parades habilitades a Cal Gallifa. A més, una cinquantena d'alumnes de secundària del projecte Laboràlia de Manresa van donar suport a Manel Justícia en l’organització i dinamització de les activitats grupals.

Després de l'èxit de convocatòria en la primera edició, un total de 19 cooperatives de 13 escoles del Bages van participar enguany en aquest projecte. Els nens/es de 5è del Col·legi Sant Josep de Navàs juntament amb les seves professores Olga Casimiro i Ester Pérez van participar-hi amb la seva cooperativa «Belluguets’07». També van participar en la organització de la jornada els tècnics de l’Ajuntament Uriel Montesinos i Mireia Chavarria.

A mig matí van rebre la visita de diverses autoritats, entre ells, Joan Fernández, Regidor de Promoció Econòmica i Comunicació de l’Ajuntament de Navàs, que van fer un recorregut per les parades per veure els productes exposats, on hi havia tot tipus d'articles de bisuteria, Slime, ambientadors, torretes, agendes, clauers, calendaris, jocs i una llarga llista d’objectes molt creatius i fets de forma artesana.

Tots els nens i nenes van rebre com a obsequi una samarreta de la trobada.

Compartir:

Darrera actualització: 11/04/2018 09:36 Total visites: 1717