Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Navàs promou la cultura emprenedora a l’escola

imatge

Navàs promou la cultura emprenedora a l’escola, amb el suport de l’Ajuntament de Navàs, el Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona

24 Alumnes del curs de 5è de primària del Col·legi Sant Josep de Navàs participen per tercer any consecutiu durant aquest curs 2016-2017 en el projecte CUEME “Cultura Emprenedora a l’Escola”

És un programa pioner que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles. El projecte es basa en realitzar un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

És un projecte educatiu on es treballen un conjunt de valors i capacitats individuals com el treball en equip, la planificació, la responsabilitat, la creativitat, la comunicació, la motivació, l’autonomia i iniciativa, la curiositat.... que són rellevants per impulsar qualsevol activitat o iniciativa, ja sigui professional i/o social, a més de contribuir al desenvolupament personal.

Durant el curs escolar, tots els alumnes de l’aula creen, gestionen i tanquen una cooperativa, procés que comporta tasques tan variades com la de constituir la cooperativa (denominació, estatuts, finançament, etc.), o el disseny del producte i imatge corporativa (nom, logotip,..), etiquetatge, publicitat, venda, entre d’altres.

L’objectiu és que, en un context creatiu i lúdic, l’alumnat desenvolupi capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal, a la vegada que manté contacte amb entitats i empreses del territori, facilitant la integració de l’escola amb l’entorn. Així doncs, és un projecte molt ampli que pretén involucrar no només a l’alumnat sinó també al professorat, l’equip directiu, famílies, administració, societat, empreses, entitats, mitjans de comunicació, etc.

Si voleu tenir més detalls de tot el que estan fent, podeu visitar el blog que han creat del projecte:

http://5ecooperativastjosepnavas.blogspot.com.es/

Compartir:

Darrera actualització: 01/12/2016 10:53 Total visites: 3699