Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Navàs surt al carrer contra la violència i demà s’apunta a l’aturada general

imatge

Unes 500 persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament de Navàs, avui a les 12 del migdia, en senyal de protesta per la violència desfermada i desmesurada de la Policia i la Guàrdia Civil davant de ciutadans indefensos, que eren als col·legis electorals on es votava pel referèndum, amb el resultat de més de 900 ferits a tot Catalunya. A diferents carrers del poble, empreses i botigues també s’han adherit a l’aturada de 15 minuts. Clients i professionals s’han plantat davant dels comerços en senyal de protesta.
L’alcalde de Navàs, Jaume Casals, s’ha dirigit als concentrats i els ha llegit l’article 104 de la Constitució que fa referència a les forces i cossos de seguretat de l’estat que tenen la missió de protegir drets, llibertats, i garantir la seguretat ciutadana.
Després, ha llegit el manifest de l’Associació Catalana de Municipis i dels Municipis per la Independència, que culpa dels actes violents a l’estat espanyol. El text fa un reconeixement als voluntaris, alcaldes i alcaldesses, als més de 2 milions de votants per la seva valentia i compromís.
El manifest conclou «ens volien agenollats i ens han trobat drets, ens volien atemorits i ens han trobat valents... Hem votat...La democràcia sempre guanyarà la violència.»
Demà l’Ajuntament de Navàs farà vaga patronal, un bon nombre d’empreses i comerços de Navàs ja han manifestat el seu suport a l’aturada general i demà no obriran portes.
Demà a les 6 de la tarda hi haurà una concentració a la plaça de l’Ajuntament.

Compartir:

Darrera actualització: 03/10/2017 12:44 Total visites: 3351

Documentació