Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Rossend Sellarés: la veu crítica i delicada que ens interpel·la

imatge

El poeta navassenc Rossend Sellarés, "Sendo", va presentar divendres al vespre, a la sala d'actes de la Biblioteca de Navàs, el seu darrer llibre de poemes "A l'aguait dels finestrons". Unes 80 persones van omplir la sala, seduits i atents, el recital del grup de rapsodes de Joc i Foc, que fa deu anys que reciten els poemes del Sendo.

"A l'aguait dels finestrons" es un recull de 109 poemes de polièdrica mirada, amb un primer capítol de crítica social on es pregunta a ell mateix i al lector sobre el poder, l'imperi del diner que tot ho pot i pensa en veu alta (escriu) que: Potser ja és massa tard per adonar-me'n;.../ningú no els privarà mai / de fer la seva truita / amb els meus ous.

És una crida a l'ètica política i a la justícia per fugir de la cobdícia que ho impregna tot. Es la seva mirada cap el món des de darrera els finestrons, com ell el veu a través de 38 poemes.

L'escriptor, en el segon capítol mira cap endins i la mirada es fa més íntima, afloren sentiments, la nostalgia, la llarga lluita dels nous i vells independentistes, per fer un país lliure: N'hi ha que encara branden l'estelada, / veient per fi a l'abast el vell anhel /....Ara, plegats, eixamplem la mirada / i obrim portals al món de l'esperança.

I, finalment, de bat a bat, obre els finestrons de la seva poesia al present i al futur, amb un capítol dedicat a les seves netes Aina, Lia i Elsa: Amb gens de recel us mireu la vida, / ullets de la Lia, mirallets de cel.

El segon llibre de poemes de Rossend Sellarés, va ser presentat pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de Navàs, Genís Rovira i per l'editor Jaume Huch (L'Albí). Huch va convidar a llegir els poemes del Sendo que no busquen lectors passius i ens interpel·len.

Martí Riera a la guitarra i Eduard Freixa al violí, van complementar amb música la liturgia de la vetllada, que va tenir un record per Josep Obradors Camprubí "el Conrado", -un vinyaire de pedra picada-,  quan els rapsodes van dedicar-li el poema "L'home de la vinya".

Compartir:

Darrera actualització: 04/03/2017 09:54 Total visites: 2993