Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Sembrem principis i cuinem experiències en la Jornada de Sobirania Alimentària

imatge

L’Ajuntament de Navàs i l’Associació Menjadors Ecològics organitzem aquest aquest diumenge una Jornada per la Sobirania Alimentària.
La jornada s’enmarca en el projecte Navàs Sobirania Alimentària i pretén ser un punt d’arribada i, alhora, de sortida cap a nous horitzons. Es tracta d’avançar cap a un nou model alimentari que respecti i sostingui de veritat l’entorn social, natural i econòmic. Volem sentir la veu dels que treballen la terra, els que cuinen aliments, dels que compren preocupant-se del que mengen.
És important que transformem les relacions actuals en l’àmbit de l’alimentació on els que hi perden són tan els productors com els consumidors, i els únics que hi guanyen són les grans empreses de l’alimentació a costa de la nostra salut i la de la terra. Busquem regenerar aquelles relacions properes que havien existit entre els que treballaven la terra per produir aliments i la població en general, refent aquestes relacions en el context actual marcat pel canvi climàtic i la crisi econòmica, social, política i ambiental. És el moment de construir coses noves i fer-les des de la gent que participa activament en el procés alimentari (pagesia, restauradors, consumidors, administració pública…). Les noves relacions de proximitat poden generar un retorn molt positiu en el nostre entorn, revitalitzaran els nostres territoris i els gaudirem amb més ganes!
A més de gaudir de totes les activitats que us hem preparat, també gaudireu menjant un menú 100% ecològic i de proximitat. Aquell dia no dubteu en quedar-vos a casa, és el moment de sortir i trobar-nos per conèixer, escoltar, parlar, gaudir i aprendre conjuntament!
 De 10h a 14h
- Una jornada popular amb activitats per a tots els públics, durant tot el matí hi hauran activitats relacionades amb l'alimentació saludable per totes les edats perquè pugueu venir acompanyats de familiars, amics i de qui vulgueu.
Les jornades es realitzaran al Institut Escola Sant Jordi (C/ Puig-reig, s/n)
ACTIVITATS:
10h - 10:30h Introducció / benvinguda
“L’evolució del canvi climàtic i dels seus efectes al nostre país” Gabriel Borràs de l’Oficina del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.
11h - 12h
"Alimentació Saludable i Sostenible" Maria Blanquer de l’Agència de Salut Pública de Catalunya
12:30h - 13:30h
"Aliments ecològics vs convencionals" Maria Dolores Raigón catedràtica de la Universitat Politècnica de València
10h - 14h
“Taller obert de construcció creativa i circ per a totes les edats” a càrrec de Genís
11h - 12 h
“Contacontes sobre l'alimentació” a càrrec de Sílvia Serra de Contemocions
11h - 12h
“Taller d'expressió corporal per persones grans” a càrrec de la companyia Bellànima
Residència Municipal (C/ Castelladral, s/n)
- Una jornada tècnica amb quatre grups de treball:
1.    Producció/circuits curts, grup obert a productores i productors
2.    Menjadors ecològics i de proximitat, grup obert a AMPAS, AFA, mestres, cuiners, monitors, dietistes...
3.    Administracions públiques, grup obert a responsables polítics, tècnics municipals i d'associacions
4.    Transformar la cuina de la residència en ecològica i sostenible, grup tancat de cuiners, gestors de col•lectivitats i dietistes.
De 14h a 16h
Dinar popular saludable, sostenible i just. Els CHEFS2020 (xarxa de cuiners i cuineres de menjadors escolars ecològics i de proximitat) ens oferiran aquest menú:
 
1r plat: Arròs amb verdures i salsa de remolatxa
2n plat: Hamburguesa de cigrons i bolets acompanyada amb amanida de l'hort
Postres: Pastís de pastanaga amb xocolata

Compartir:

Darrera actualització: 19/05/2017 14:09 Total visites: 2949