Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Tallers de memòria popular a l’entorn de la pagesia. Aquest dissabte a Palà.

imatge

Quan érem pagesos... és el provocador nom amb que l'Ajuntament de Navàs presenta el conjunt de 3 tallers de memòria popular sobre la pagesia i el seu imaginar que tindran lloc els propers caps de setmana en diferents nuclis del municipi.

La pagesia, amb totes les seves feines relacionades, tant al camp com als pobles; el tros, els boscos, el bestiar, la cuina,... una manera de viure que potser viu amenaçada d'extingir-se.
L'Ajuntament de Navàs, en el marc del projecte "Memòria Pagesa", busca recuperar com era la vida de la pagesia als entorns rurals del municipi. I una de les accions previstes són tallers participatius.
Entre tots i totes, a partir dels records i de les imatges, s'intercanviaran experiències de quan encara s'anava a peu i es compartia
la vida en carrers i places. Quines feines i quins valors s'han perdut, i què se'n pot recuperar... quins eren els costums i remeis populars que s'han extingit, i per què mereixen ser - o no - recuperats.
El projecte vol recollir coneixement i reflexionar sobre una manera de viure que defineix gran part de la identitat de la nostra petita societat.
Les primeres trobades veïnals per tal de recuperar la memòria popular de la pagesia al municipi se celebraran al llarg d'aquest mes de novembre, amb tres tallers, l'un a Castelladral, l'altre al Mujal i, finalment, a Palà de Torroella.​L'Ajuntament de Navàs fa una crida a tots els veïns i veïnes a participar-hi!
Calendari previst de trobades veïnals de recuperació de la memòria:
- Dissabte, 18 de novembre, a les 18:00h, a Castelladral (a la Pallissa).
- Diumenge, 19 de novembre, a les 18:00h, al Mujal (a les Escoles).
- Dissabte, 25 de novembre, a les 11:00h, a Palà de Torroella (al Casal).

Compartir:

Darrera actualització: 24/11/2017 13:34 Total visites: 1750