Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Un poemari de Xavier Mas guanya el premi Gabriel Ferrater d'Òmnium del Baix Camp

imatge

Òmnium Baix Camp ha reconegut aquest divendres els millors escriptors novells de Catalunya.  El Premi Gabriel Ferrater, se l’ha endut el poemari "Phosphorus i Hesperus" del navassenc Xavier Mas, sobre el desgast de les paraules i les relacions humanes en la societat contemporània.

Xavier Mas, en una breu al·locució va exposar que "per guanyar un premi, s'ha de provar moltes vegades. Trobo que hi ha gent molt bona escrivint al nostre país i penso que està molt bé que hi hagi concursos com aquest que ajudin a potenciar el talent. Els guanyadors d'avui som la punta de l'iceberg, però n'hi ha molts més".

Al cap de trenta-set edicions, molts dels que han rebut els Premis Baix Camp compten ara amb una carrera sòlida en les lletres catalanes. La situació excepcional del país, però, ha fet enguany d’aquests premis literaris també un acte de reivindicació política.

El premi Josep Maria Gort i Sardà d’assaig breu va quedar desert, els altres guardons han premiat dues obres de poesia i dues de narrativa breu. D'altra banda, el Premi Antoni de Bofarull ha reconegut l’obra de Gemma Romeu, inspirada en les aventures de Robinson Crusoe i l'Odissea.
Uns premis que pretenen ser un impuls perquè aquests joves puguin desenvolupar una trajectòria literària.

Compartir:

Darrera actualització: 04/12/2017 12:06 Total visites: 2742