Vista Panoràmica de Navàs

Contactar

Mida del text Reduir Lletra Lletra Normal Ampliar Lletra

Residència d'Avis

La Residència d’Avis de Navàs va començar a donar servei la primavera de 1984, fruit d’un llarg procés de gestació. La idea inicial de fer una casa pairal per a la gent gran va sorgir d’un grup de dones del poble, a la qual s’hi van afegir la parròquia, l’Ajuntament i una gran quantitat de famílies del poble que amb aportacions, campanyes populars i donatius van culminar aquest ambiciós projecte.
L’equipament es va construir al turó del barri de la Creueta, en aquells moments els afores del nucli urbà i en uns terrenys donats per la família Sala-Ribas rodejats de camps de conrreu i vinyes.
La residència va engegar amb 29 llits i es van fer càrrec de la seva gestió assistèncial les germanes eclesianes. La gestió administrativa sempre ha estat regida pel Patronat Municipal Residència d’Avis de Navàs, amb representació de tots els grups polítics que formen l’Ajuntament de Navàs, representants de la Parròquia i les entitats cíviques del poble.
A principis dels noranta la demanda existent de noves places de residència va fer obrir la mini-residència, als baixos dels habitatges construïts per la Generalitat, amb 10 places més.
La campanya popular “Fem pujar la casa” va posar de manifest la necessitat d’ampliar l’edifici central per donar resposta a la demanda de places de residència. L’estrena es va fer la tardor de 1997, amb la inauguració d’una segona planta, amb 34 llits assistits.
Des llavors, la Residència d’Avis de Navàs es va convertir en Centre Col.laborador de la Generalitat de Catalunya, a través de la signatura d’un conveni que facilita la recepció d’ajudes als avis amb recursos econòmics limitats.

La Residència d’Avis de Navàs disposa de 34 places assistides de llarga estada, per aquelles persones que han vist disminuïdes les seves capacitats físiques o psíquiques. També hi ha 41 places de Llar Residència.
Hi ha servei d’infermeria, fisioterapeuta, metgessa, psicól.loga, treballadora social, terapeuta ocupacional i animadora social, les quals treballen conjuntament amb un complet equip d’auxil.liars de geriatria.
La cuina és d’elaboració pròpia i, es disposa de servei de neteja, bugaderia i repàs de roba. El centre ofereix també serveis de perruqueria i podologia opcional.
Cada dia hi ha servei religiós a la capella de la residència
El Voluntariat de Càritas Parroquial de Navàs ofereix un servei altruista diari d’acompanyament i activitats lúdiques per a tots els avis.
La Residència oferta 12 places de Centre de Dia, en horari de 9 del matí a 8 de la tarda, serveis de menjador, bugaderia i, en col.laboració amb el SAD, menjars a domicili.Veure Residència d'Avis a un mapa més gran
Adreça: C/ Castelladral, S/N, Navàs - 08670
Telèfon: 938391236
Fax: 938391236
Correu electrònic: tac.savan@aicnediser

Compartir:

Darrera actualització: 04/06/2013 17:23 Total visites: 11266