Agrupament Escolta Ali-Bei

Agrupament Escolta Ali-Bei

QUI SOM? Minyons i Guies de Catalunya (MEG) som un moviment de voluntaris que treballem per l’educació en el lleure d’infants i joves, oferint-los l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia. Aquest mètode educatiu pretén que cada noi i noia esdevingui protagonista del seu propi creixement i de les accions que treballa en equip. L’objectiu és aconseguir un desenvolupament integral amb la finalitat que infants i joves es formin com a persones solidàries i compromeses amb la societat que els envolta.

QUÈ FEM? Cada dissabte, els nois i noies amb els i les caps ens reunim i, a través de jocs, xerrades, tallers i un ampli ventall d’activitats educatives, descobrim la realitat que ens envolta, aprenem a ser crítics amb la societat on vivim i desenvolupem la capacitat de participar activament i d’implicar-nos amb l’entorn per tal de transformar-lo.

A part d’aquestes reunions setmanals, fem excursions de cap de setmana i campaments, marcs ideals per fomentar valors com la convivència i el respecte a la natura.

COM ENS ORGANITZEM? El punt de referència educatiu del moviment escolta i guia i l’espai on els infants i joves es troben cada cap de setmana és el cau. Aquest espai està organitzat en cinc unitats (grups de nois i noies d’un mateix interval d’edat). El conjunt d’unitats d’un mateix interval d’edat s’anomena branca i rep un nom concret en cada cas.

Branques:

  • Castors i Fures: de 6 a 8 anys i el nostre color és el taronja.
  • Llops i Daines: de 8 a 11 anys i el nostre color és el groc.
  • Ràngers i Noies Guies: de 11 a 14 anys i el nostre color és el Blau.
  • Pioners i Caravel.les: de 14 a 17 anys i el nostre color és el vermell.
  • Trucs: de 17 a 19 anys i el nostre color és el verd.