Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/navas/www/wp-content/themes/navas.cat/single-noticia.php on line 22

ANDREU VEÀ, PARLARÀ AVUI SOBRE ELS INVENTORS D’INTERNET

Avui dimarts, dia 29 d’abril, a les 5 de la tarda al Casal Sant Genís de Navàs, el Dr. Andreu Veà parlarà dels inventors d’internet, dels seus orígens i com evolucionarà de cara al futur.

L’acte s’enmarca en el TICdate de la Fira de Primavera 2014.

La biografia del Dr. Andreu Veà i Baró.

The Internet Biographer. Presidente de la Internet Society (ISOC-ES)

Nascut a Sant Feliu de Guíxols (Girona) l’any 1969.

Doctor enginyer en Telecomunicacions (especialitat Internet), enginyer superior en Electrònica, Andreu Veà, és màster en Gestió de Tecnologies de la Informació. Als dotze anys va tenir el seu primer ordinador, amb 3 KB de memòria, i la seva primera experiència a les xarxes internacionals data de 1986. 

Des de l’any 1992, porta la paraula internet en a la seva targeta de visita, tan a la empresa privada com a l’Administració o la universitat, on ha compartit el seu coneixement amb diferents generacions d’ enginyers. Després de descobrir de forma prematura la potent màgia de la xarxes, ha contribuït al desenvolupament del mercat espanyol a mitjans de la dècada de 1990 posant en contacte per primera vegada moltes empreses i cofundant l’any 1994 el quart proveïdor espanyol d’Internet.
Defensor dels mètodes i usos de internet

L’any 1998, Retevisión-Auna el va contractar com a responsable d’internet pel llançament del seu ISP (iddeo). Allà va dissenyar un original sistema tècnic de xarxa que permetia a l’operador oferir un accés gratuït a internet i la primera tarifa plana telefònica a Espanya, duplicant el número d’usuaris d’internet en el país en menys d’un any.

Ha estat i és un gran defensor dels mètodes i usos d’internet, antagònics als dels «operadors clàssics», promou i presideix ESPANIX i la instal·lació de dues còpies (Madrid i Barcelona) d’un dels 13 root-servers globals de noms de dominis (DNS).

La seva tesis doctoral sobre tecnologia, història i estructura social d’internet (ha estat durant 9 anys en el Top-25 de les tesis més consultades, 250.000 còpies), va ser convidat per Vint Cerf (considerat el «pare d’Internet») per continuar el seu original treball a la Universidad de Stanford (California, USA), des de on dirigeix el seu programa internacional d’investigació (WiWiW.org).
Elegit únic membre europeu d’Internet Hall of Fame

Avui en dia contribueix al llançament d’implantació d’empreses espanyoles de base tecnològica a Silicon Valley i es un eminent expert, representant d’Espanya com a seleccionador nacional i com a jurat global en los World Summit Awards, els premis globals d’internet i d’aplicacions mòbils de la UNESCO.

Es cofundador i president de la Internet Society (ISOC-ES) i ha sigut elegit únic membre europeu a Internet Hall of Fame (advisory board).

Andreu Veà, en l’actualitat té plantejats com a nous reptes la connexió a internet de 5.000 milions d’habitants i millorar la qualitat de vida de les persones, en zones poc desenvolupades del planeta mitjançant la utilització intensiva, ubiqua i nòmada d’internet.

Publicació: 29/04/2014 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 12 de novembre de 2018
ACTUALITZEM NAVÀS!
ACTUALITZEM NAVÀS!
Dimarts 16 de gener de 2018
Interrupció dels serveis d'Administració electrònica
Interrupció dels serveis d'Administració electrònica
Dimarts 25 d'abril de 2017
El robot d’Star Wars, R2-D2, al TICdate de Navàs
El robot d’Star Wars, R2-D2, al TICdate de Navàs
Dimarts 23 de febrer de 2016
L'OAC compta amb un terminal de pagament per targeta de crèdit
L'OAC compta amb un terminal de pagament per targeta de crèdit
Divendres 17 d'abril de 2015
La TICdate ja està en mode ON
La TICdate ja està en mode ON
Dimecres 15 d'abril de 2015
Concert d' "instròniks Quartet"
Concert d'
Dilluns 13 d'abril de 2015
TECNOLOGIA, INNOVACIÓ I CREATIVITAT A LA FIRA DE PRIMAVERA
TECNOLOGIA, INNOVACIÓ I CREATIVITAT A LA FIRA DE PRIMAVERA
Dilluns 29 de setembre de 2014
La Ticdate de Navàs, a la Maker Faire de Roma
La Ticdate de Navàs, a la Maker Faire de Roma
Dimarts 29 d'abril de 2014
Andreu Veà: Esperant la fibra òptica
Andreu Veà: Esperant la fibra òptica
Dijous 10 d'abril de 2014
Programa d'actes del Tic Date Navàs
Programa d'actes del Tic Date Navàs
Dilluns 10 de juny de 2013
Nova web en fase de proves
Nova web en fase de proves
Subscriu-te a la newsletter de Navàs