Notícies de l'Ajuntament de Navàs

COMUNICAT: RECLAMEM URGENTMENT L’ARRIBADA DE TESTS O PROVES PCR PER A LA RESIDÈNCIA

Des de l’inici de l’estat d’alarma produït per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Navàs ha fet comunicats explicant el nombre de casos positius així com les defuncions produïdes per aquest virus. A banda d’aquestes defuncions, des de l’inici de l’estat d’alarma s’han de lamentar la pèrdua d’altres persones, que al no estar relacionades (o no poder saber amb certesa si el virus ha estat la causa de l’òbit), no s’han fet públiques. Des d’un principi, l’equip de govern ha manifestat la dificultat de saber el nombre real de casos positius al nostre municipi, tot i així les dades que s’han publicat són les que proporciona públicament el Departament de Salut.

D’altra banda, tal com es va publicar en el darrer comunicat (publicat el 12 d’abril), també s’han registrat defuncions a la Residència d’Avis i Àvies, algunes de navassencs i navassenques, i d’altres de persones que residien  a la residència, però no estaven empadronades a Navàs. De les defuncions a la Residència, la majoria presentaven símptomes de Covid-19, però no s’ha pogut confirmar per la manca de tests.

Seguint la responsabilitat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Navàs de continuar oferint la màxima transparència en les dades, com s’ha fet des de l’inici de l’estat d’alarma, a dia d’avui (15 d’abril) actualitzem el llistat de defuncions i hi afegim el número de persones que han traspassat per motius no relacionats amb la Covid-19:
Des de l’inici de l’estat d’alarma, i segons les dades públiques del Departament de Salut, al municipi de Navàs hi ha 37 casos positius. A més, hem de lamentar la defunció de 20 persones, de les quals 8 han estat a causa de la Covid-19. A la Residència hem de lamentar la defunció de 12 persones, de les quals se’n poden confirmar 11 a causa del virus. Per tant, si sumem el nombre total de defuncions és de 32 persones, 19 de les quals han estat confirmades per Covid-19; la resta no s’ha pogut determinar per falta de tests.

L’Ajuntament de Navàs, en nom de tot el poble, lamenta profundament aquesta situació i expressa el més sincer condol a les famílies i amistats de les persones que ens han deixat, així com una ràpida recuperació a les persones afectades. A més, s’informa que per respecte a les famílies i amistats afectades des de l’Ajuntament de Navàs, i d’acord amb la Llei de Protecció de Dades, no es faran públics els noms de les persones finades.

RECLAMACIÓ URGENT DE MÉS TESTS
Davant d’aquesta situació, des de fa setmanes l’Ajuntament de Navàs està realitzant gestions amb el Departament de Salut, però també amb la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, per tal d’aconseguir amb la màxima rapidesa i urgència tests o proves PCR que permetin obtenir un diagnòstic clar de la situació a la Residència, els seus treballadors i treballadores, així com d’altre personal que també està molt exposat al virus, com el del Servei d’Assistència a Domicili, Policia Local, Brigada Municipal o voluntaris de Protecció Civil. De moment per part de les institucions només hem aconseguit 25 tests ràpids donats per la Diputació de Barcelona, que seguint les seves instruccions es van fer a una part del personal de la Residència. Totalment insuficients. Per aquest motiu, es va contactar amb els responsables de l’assaig clínic liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, que forma part de la iniciativa #JoEmCorono. Accedint a aquest projecte, s’ha pogut fer més tests al personal que ha ofert el seu consentiment. Tot i així, a dia d’avui no s’ha pogut fer tests a tot el personal ni tampoc als i les residents de la Residència.

És per aquest motiu i davant la situació tant complicada que s’està vivint a la Residència, tot l’equip de govern reclamem que ens arribin tests o proves PCR amb la màxima urgència i rapidesa.

CRIDA A LA RESPONSABILITAT
Davant d’aquesta situació fem una crida als veïns i veïnes del municipi de Navàs. Ara més que mai hem de fer cas de les recomanacions de les autoritats sanitàries. No es pot sortir al carrer si no és estrictament necessari. En cas de sortir, s’han de complir les tres normes: mascareta, neteja de mans (o guants) i distància social. Aquestes recomanacions són extensives a les persones que han d’anar a treballar. També reiterem la importància de no viralitzar rumors ni àudios, no ajuden ni a les persones afectades ni a la col·lectivitat.

Des de l’Ajuntament de Navàs estem fent tot el que està a les nostres mans per sortir d’aquesta situació, però serà amb la col·laboració de tots i totes que ens en sortirem. Quedem-nos a casa.

Publicació: 15/04/2020 a les 20:20
Altres notícies relacionades
Dilluns 01 de juliol de 2024
TORNEN LES NITS D’ESTIU AL PASSEIG!
TORNEN LES NITS D’ESTIU AL PASSEIG!
Dilluns 17 de juny de 2024
REVETLLES AMB PRECAUCIÓ 2024
REVETLLES AMB PRECAUCIÓ 2024
Dijous 13 de juny de 2024
OBERTURA PISCINA MUNICIPAL L'ALZINETA 2024
OBERTURA PISCINA MUNICIPAL L'ALZINETA 2024
Dijous 06 de juny de 2024
CAMPANYA SOM GENT DE GOT!
CAMPANYA SOM GENT DE GOT!
Dimecres 05 de juny de 2024
SETMANA INTERNACIONAL DELS ARXIUS
SETMANA INTERNACIONAL DELS ARXIUS
Dimarts 04 de juny de 2024
INVENTARI DE CAMINS MUNICIPAL DE NAVÀS
INVENTARI DE CAMINS MUNICIPAL DE NAVÀS
Dimarts 04 de juny de 2024
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Dimarts 04 de juny de 2024
VOLTA CICLISTA FEMENINA A CATALUNYA
VOLTA CICLISTA FEMENINA A CATALUNYA
Divendres 24 de maig de 2024
LA COMISSIÓ D’HABITATGE ES REUNEIX PER TRACTAR DIFERENTS TEMES DE L'ÀREA
LA COMISSIÓ D’HABITATGE ES REUNEIX PER TRACTAR DIFERENTS TEMES DE L'ÀREA
Dijous 23 de maig de 2024
PLE MUNICIPAL DE NAVÀS (20 de maig)
PLE MUNICIPAL DE NAVÀS (20 de maig)
Dimarts 21 de maig de 2024
SUPERNIT A LA BIBLIOTECA
SUPERNIT A LA BIBLIOTECA
Divendres 10 de maig de 2024
PLANS LOCALS D'OCUPACIÓ 2024
PLANS LOCALS D'OCUPACIÓ 2024
Dimecres 08 de maig de 2024
JORNADES «CONSTRUÏM EN COMUNITAT»
JORNADES «CONSTRUÏM EN COMUNITAT»
Dimarts 07 de maig de 2024
AUTOPROTECCIÓ, SUPORT VITAL BÀSIC I DEA
AUTOPROTECCIÓ, SUPORT VITAL BÀSIC I DEA
Dijous 02 de maig de 2024
IMPOST SOBRE LES EMISSIONS DE CO2 DELS VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA DE L’EXERCICI 2023
IMPOST SOBRE LES EMISSIONS DE CO2 DELS VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA DE L’EXERCICI 2023
Subscriu-te a la newsletter de Navàs