Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/navas/www/wp-content/themes/navas.cat/single-noticia.php on line 22

Notícies sobre comunicació de Navàs

La reducció del deute permet començar a fer inversions més grans en el Pressupost de 2017

Bàsicament, els números del pressupost de l’any 2017 continuen la línia de l’any anterior i que passa per seguir mantenint tots els serveis bàsics, continuar reduint el deute i la novetat és que enguany comencem a realitzar un seguit d’inversions més grans.
Pel que fa al deute de l’ajuntament, comentar-vos que l’any 2016 vam destinar diners del romanent per a liquidar el crèdit que s’havia demanat per pagar les obres del passeig i enguany destinem 91.290€ d’una subvenció per liquidar el crèdit que es va demanar per pagar part de les obres de les pistes de pàdel. El fet de liquidar aquests crèdits de cop ha provocat un estalvi força important en la reducció d’interessos. Ara mateix el deute viu de l’Ajuntament és d’una mica més de 3 milions d’euros. D’aquests la major part (un 80%) són crèdits que hem fet amb els bancs per pagar les tres sentències. Vam demanar un crèdit mitjançant la Diputació de Barcelona de 312.000€ per finalitzar el pagament de la sentència dels terrenys del cementiri i estalviar en interessos. Aquest crèdit és el que actualment té un interès més elevat que s’apropa al 4% i era obligatori que l’haguéssim de tornar en 10 anys, enguany pagarem la 3a anualitat. Un altre crèdit el vam demanar per pagar la totalitat de la sentència dels terrenys de la piscina (1.560.785 €) i ens el van concedir l’estiu passat amb un interès del 0,931% +Euribor, aquest crèdit és a retornar en 10 anys, i de moment els interessos són baixos perquè l’Euríbor està baix i això també afecta l’altre crèdit que vam demanar per pagar la totalitat de la sentència dels terrenys de l’Escola Sant Jordi de la qual pagàvem un 3’5% d’interès, encara ens quedaven 4 anys per acabar de pagar aquesta sentència i vam decidir ampliar-la un any més però amb l’interès renegociat actualment al 0,678%+Euribor, i això vol dir que d’interessos d’aquest crèdit l’any 2017 en pagarem uns 4.000€ enlloc dels 25.000€ que ens hagués tocat pagar si seguíem amb l’interès inicial. Petits refinançaments per agafar una mica d’oxigen, tot i això d’aquests crèdits ara mateix queden 2.475.324,74€ per retornar. També cal no oblidar que estem retornant 4 préstecs a la Diputació i un de l’Institut Català de Finances que es va utilitzar per pagar la gespa artificial de La Devesa, i d’aquests crèdits debem un total de 627.518€. Enguany pagarem quasi 507.863,36 € dels diversos crèdits, tot i això cal dir que pagarem força menys d’interessos (28.443,84) i és això el que ens permet fer algunes actuacions més dins d’un pressupost que ja és força ajustat ja que enguany hem tornat a rebaixar l’IBI.

D’entrada el pressupost 2017 respondrà a la voluntat expressada en els pressupostos participatius on hi vam destinar 120.000€ i els ciutadans de Navàs van decidir les seves prioritats. Una gran majoria va optar per demanar més inversió en manteniment de voreres i carrers, i també en jardineria. En som conscients que hi ha moltes tasques a fer però també que no podrem arribar a tot arreu. Hi hem destinat una xifra important que serà reforçada més endavant quan haguem acabat de liquidar l’estat de comptes del pressupost de l’any 2016 i gran part del sobrant el podrem destinar a manteniment. Al mateix temps comentar que es faran reformes als parcs infantils de l’estació i  barri Cal Miquel per valor de 9.000€.

Tot vetllant per l’economia estem fent una aposta ferma per l’OMPLE tot destinant-hi un insertor laboral a jornada completa i al mateix temps destinant més recursos a formació, fins a 14.500 €. De moment, estem molt contents amb els resultats de l’OMPLE que han significat que molts navassencs tornessin a accedir a un lloc de treball i al mateix temps s’anessin formant en diversos àmbits. Tenim clar que la manera d’anar endavant és amb perseverança i amb coneixements.
A nivell d’economia durant l’any 2016 vam anar participant en la formació de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) i aquesta eina ens serveix per treballar mancomunadament amb diversos municipis tot plantejant i cercant eines per una economia més justa. També prendrà molta importància el projecte Navàs Sobirania Alimentària que ja us explicarem en les pàgines posteriors.

En l’àmbit dels drets socials seguirem la mateixa línia que l’any 2016 tot destinant els mateixos imports per a resoldre situacions d’urgència. Al mateix temps també destacar que seguirem aplicant el Pla Local d’Igualtat de Gènere tot treballant per conscienciar la societat navassenca i seguir combatent les desigualtats. A nivell de Club d’Avis hem fet una reforma força important de l’espai i en principi enguany només comptem fer-hi una petita modificació més.

El preu de la taxa d’escombraries ens hem vist obligats a apujar-lo degut al fort augment (25000€ més) que hi ha hagut del cost del tractament de les escombraries al Consorci de Residus del Bages i això ens reafirma en el camí d’avançar cap a un canvi de model de recollida d’escombraries i al mateix temps realitzar la gestió directa del servei. Més endavant en una Placeta explicarem exactament els costos del servei d’escombraries i la línia que emprendrem per intentar frenar l’augment dels costos d’aquest servei i no haver d’augmentar la taxa. El 2017 també serà l’any en el que començarà la gestió directa de la neteja viària, fet que provocarà un augment de les hores de neteja viària i de buidatge de les papereres.

A nivell cultural seguirem donant suport a les entitats del municipi perquè des de la seva autonomia segueixin reforçant les seves activitats al municipi. Al mateix temps seguirem intentant que el projecte Navàs Acció Cultural (NAC) serveixi d’ens coordinador per millorar les activitats i sobretot intentar evitar solapaments. Pel que fa a Esports el més destacable és l’augment de la partida destinada al manteniment de les instal·lacions esportives que també inclou diverses reformes a l’EIX que vénen recomanades pel Pla de Manteniment de la instal·lació. A nivell esportiu finalitzarem la reforma dels elements protectors al camp de futbol i les altres inversions i reformes més grans vindran determinades pel romanent, o sigui pel sobrant del pressupost de l’any 2016. D’altra banda, cal destacar que després de l’èxit del programa 50×50 d’estalvi energètic a l’escola primària Sant Jordi enguany creiem que ha arribat l’hora de traslladar-lo a les entitats esportives i que així aquestes també millorin la seva subvenció a partir de l’estalvi que generin en les despeses energètiques del dia a dia. Abans d’acabar l’any vam estar provant un cotxe elèctric per la policia local, ja que ens finalitzava el rènting d’un dels vehicles actuals però finalment optarem per comprar el tot terreny que ja teníem ja que l’import sembla assumible i estalviem uns diners respecte a l’opció del rènting.

Dins l’apartat d’educació i amb la voluntat d’intentar acompanyar millor al nostre alumnat hem reforçat el suport escolar amb un psicòleg i una educadora social a mitja jornada. També cal destacar que el projecte Xarxa d’Aprenentatge en el Lleure i Activitats de Reforç (XALAR) arribarà també a la primera etapa de l’educació secundària. Seguim invertint en el futur dels més petits, són una aposta de futur. I pels més petits de tots enguany tornarem a fer-los teatre i també els introduirem a la natació. Pel que fa a joventut seguirem en la nova línia de treball encetada al Raig que mitjançant el dinamitzador juvenil ha revitalitzat l’espai tot treballant perquè torni a ser un punt de trobada i informació del jovent del nostre poble. Al mateix temps ampliarem les activitats adreçades al jovent, farem reformes a l’Skate Park i acompanyarem a l’Agrupament Escolta Ali-Bei en la celebració dels seus 50 anys. Parlant de Festes també destacar que la Festa Major seguirà la línia dels darrers anys tot donant importància també a l’autogestió de les barres per part de les entitats que a partir d’ara hauran de rebre part dels ingressos del seu servei de barra mitjançant una subvenció. Creiem que segueix sent una bona eina perquè les entitats puguin finançar-se millor i realitzar moltes més activitats durant l’any. Acompanyar al nostre teixit associatiu és una garantia de realització d’activitats pel nostre municipi. Pel que fa a les festes de Nadal seguirem amb el Jugamenut, espai que ens sembla que està tenint una exitosa acollida entre els petits i també amb els seus acompanyants.

Una de les coses més desagradables però necessària és el clavegueram i seguirem amb les directrius del Pla Director de Clavegueram i realitzarem millores a la xarxa per valor de quasi 100.000€. Pel que fa al conjunt del nostre municipi seguirem vetllant perquè els camins també estiguin en condicions i enguany hi destinarem més de 20.000€. Al mateix temps tot seguint en la línia de potenciació del turisme com a element generador d’economia al nostre municipi, enguany transformarem la Pallissa de Castelladral en un Centre d’Interpretació del Cicle Lunar i recuperarem també l’espai de l’Escorxador, dos projectes que de ben segur ens aportaran moltes visites.

Seguirem plantant llavors per arrelar ben fort i aconseguir bons fruits.

Publicació: 20/02/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 18 de desembre de 2023
CALENDARI 2024
CALENDARI 2024
Dijous 24 d'agost de 2023
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2024
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2024
Dijous 03 d'agost de 2023
100 VIES D'ESCALADA SOSTENIBLE, LLIBRE DEL NAVASSENC JOSEP SANTASUSANA
100 VIES D'ESCALADA SOSTENIBLE, LLIBRE DEL NAVASSENC JOSEP SANTASUSANA
Dijous 06 de juliol de 2023
PLE EXTRAORDINARI "CARTIPÀS MUNICIPAL 2023-2027"
PLE EXTRAORDINARI
Dijous 13 d'octubre de 2022
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2023
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2023
Dimecres 28 d'octubre de 2020
NOVA GUIA D'INFORMACIÓ MUNICIPAL, COMERCIAL I DE SERVEIS
NOVA GUIA D'INFORMACIÓ MUNICIPAL, COMERCIAL I DE SERVEIS
Dijous 17 d'octubre de 2019
Actualització dels horaris del servei de transport de passatgers
Actualització dels horaris del servei de transport de passatgers
Divendres 17 de maig de 2019
Serveis d'ambulàncies durant les eleccions del 26 de maig
Serveis d'ambulàncies durant les eleccions del 26 de maig
Dimarts 26 de febrer de 2019
Implantació de la cita prèvia a l'Organisme de Gestió Tributària
Implantació de la cita prèvia a l'Organisme de Gestió Tributària
Dimarts 05 de febrer de 2019
Oficines de l'ajuntament estaran tancades per formació
Oficines de l'ajuntament estaran tancades per formació
Dimarts 27 de novembre de 2018
Incidència amb la Seu Electrònica
Incidència amb la Seu Electrònica
Dimecres 31 d'octubre de 2018
El Carnestoltes Reganser arriba a Navàs!
El Carnestoltes Reganser arriba a Navàs!
Diumenge 22 de juliol de 2018
20 anys de revetlla al barri Bonavista, amb incertesa pel temps i el futur
20 anys de revetlla al barri Bonavista,  amb incertesa pel temps i el futur
Diumenge 22 de juliol de 2018
La Festa de l'Esport a Navàs premia trajectòries i capacitat d'organització
La Festa de l'Esport a Navàs  premia trajectòries i capacitat d'organització
Dijous 14 de juny de 2018
Renúncia com a regidor d'en Gerard Massegú Blanch
Renúncia com a regidor d'en Gerard Massegú Blanch
Subscriu-te a la newsletter de Navàs