Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/navas/www/wp-content/themes/navas.cat/single-noticia.php on line 22

Notícies sobre comunicació de Navàs

Navàs prepara una Festa Major que busca l'èxit

Com cada any, pels voltants del 25 d’agost, Navàs celebra una de les festes majors més reeixides del territori. Enguany, no en serà una excepció, ja que, com comenta Genís Rovira, regidor de Festes, «s’han programat actes de nivell per a tots els públics, mantenint els tradicionals i encetant-ne de nous».

Podeu trobar el programa al següent enllaç

Tradició i continuïtat

Des de la regidoria i la comissió de festes s’ha apostat per continuar amb els actes tradicionals, potenciant-los i, en alguns casos, introduint petits canvis per tal que agafin embranzida. Així, dimecres podrem gaudir, de mans de Fotofilm Navàs, que estrenen una pantalla nova, del cinema a la fresca amb la projecció de Cuerpo de élite. El dijous, els Geganters ens tornaran a coure un bou de 278kg, enguany per a 450 persones (els tiquets, a 10€, es poden comprar a l’OAC i als comerços del C/ Església); per tal de potenciar tot el dia de cocció, al matí hi haurà animació infantil amb Els Pocasolfes, i a la tarda, un bou mecànic desafiarà els més atrevits que vulguin pujar-hi; el fi de festa anirà a càrrec de La Portàtil FM. Divendres és el moment de gaudir dels incombustibles acordionistes que, després de 28 anys ininterromputs, faran la seva trobada a la Plaça de l’Església, per acabar ballant amb el Joan Serra. Abans, a les 6 de la tarda, els Escoltes celebraran els 50 anys amb una gimcana per a tot el poble. Dissabte, com cada any, es proclamaran a les pubilles i els hereus de Navàs, una tradició que també celebra el seu 50è aniversari, i que enguany anirà acompanyada pel pregó de Càritas Parroquial i la música de Swite Duo; en acabat, ball amb Duet de Franc. Abans, a les 19:15h, es farà una ballada de els comparses a la Residència i, al matí, pels més menuts, hi haurà un espectacle infantil, a la Plaça de l’Església, amb El carrocontes. Diumenge, al pic del migdia, la Plaça de l’Ajuntament s’omplirà a vessar per veure ballar els bastoners, cascavells, nans i gegants, just després de la Missa Major i la Traca Valenciana que donarà el tret de sortida. L’endemà, dilluns, els més petits podran gaudir d’una festa aquàtica infantil, i a les 12 del migdia, apte per a tots els públics, gaudirem d’un vermut musical amb els Mariachis Internacional Barcelona. A la tarda, serà el moment per ballar sardanes, amb el XL Aplec de Sardanes, amb les cobles Sant Jordi, Mediterrània i La Principal de Berga; en acabat hi haurà el tradicional ball del fanalet amb Els Andreus. La Festa Major, finalment, es tancarà el dimarts, començant per una remullada pels menuts, a les 11h, al Passeig Ramon Vall, i acabant amb la tradicional Sardinada, botifarrada i ball amb Pe i Ma José. Com sempre, a més, el Grup Escènic Navàs, té preparada una obra de teatre (El bus) que representaran al Casal Sant Genís a les 18h i a les 22h.

Música per a tothom!

Un dels puntals de la Festa Major són els concerts per a tots els públics, que es mira que siguin de nivell. Així, a part dels diferents balls ja esmentats, el diumenge, a les 19h, podrem gaudir de l’últim espectacle de Quico el Cèlio, el Noi i El Mut de Ferreries. I pels més joves s’han programat un reguitzell de concerts amb algunes de les millors bandes del panorama musical actual. El divendres, a més, acompanyant els berguedans Brams i els PD’s Tropical Riots, hi haurà un espectacle del Rock a la Plaça que es feia als anys noranta, amb la presència de grups com Asfixia, Carrer Vell, Ekimosi, Joinets i Quatre Barres, que ens faran un espectacle amb els seus clàssics. Dissabte serà el torn dels valencians Los de Marras, que a Navàs faran l’únic concert de la seva gira estival a Catalunya, en acabat cantarem amb els ALL Star Karaoke i el PD Urrixic. Diumenge tindrem sobre l’escenari uns vells coneguts, l’Orquestra Mitjanit, que ens versionarà temes d’ara i sempre i acabarem la festa amb DJ Sendo. Per últim, i des de fa una anys, el grup més potent vindrà el dilluns, i enguany ho farà ZOO, un dels grups més potents de l’escena musical catalana; en acabat farem el punk amb els Insershow i acabaran la festa els navassencs PD Genís de Masadella.

Novetats

Entre les novetats destaquen els actes proposats des de la campanya de Sobirania Alimentària i el Consell d’Inafants. Epls que fa a la campanya SA, el dimecres, de 17 a 20h, es farà un curs de cuina ecològica amb cuina solar a càrrec de la cuienra Núria Morral. D’altra banda, el divendres a les 7 de la tarda, els usuaris de l’hort urbà de Cal Tomàquet, obren les portes per fer les explicacions sobre el projecte i un tast dels seus productes.

Pel que fa a les propostes del Consell d’Infants, el dijous a la Pista del Club d’Avis, de 17 a 22h, es celebrarà la Navàs Gamer Summer, un espai on tothom podrà jugar de forma gratuïta amb les últimes novetats en videojocs i consoles. Inscripcions: http://sociallovers.org/navas

Navàs lliure de sexismes

EL Ple Municipal va aprovar, fa unes setmanes, el «Protocol d’actuació per unes festes lliures de violències sexistes», que vol ser una eina per detectar i actuar davant de qualsevol agressió sexista, amb l’objectiu de construir una societat lliure i igualitària, fomentar espais segurs i lliures de violències sexistes, evitar agressions sexistes i, finalment, articular un circuit de defensa de la persona agredida i denúncia de la persona agressora.

Publicació: 03/08/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 18 de desembre de 2023
CALENDARI 2024
CALENDARI 2024
Dijous 24 d'agost de 2023
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2024
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2024
Dijous 03 d'agost de 2023
100 VIES D'ESCALADA SOSTENIBLE, LLIBRE DEL NAVASSENC JOSEP SANTASUSANA
100 VIES D'ESCALADA SOSTENIBLE, LLIBRE DEL NAVASSENC JOSEP SANTASUSANA
Dijous 06 de juliol de 2023
PLE EXTRAORDINARI "CARTIPÀS MUNICIPAL 2023-2027"
PLE EXTRAORDINARI
Dijous 13 d'octubre de 2022
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2023
CONCURS DE FOTOGRAFIA PEL CALENDARI 2023
Dimecres 28 d'octubre de 2020
NOVA GUIA D'INFORMACIÓ MUNICIPAL, COMERCIAL I DE SERVEIS
NOVA GUIA D'INFORMACIÓ MUNICIPAL, COMERCIAL I DE SERVEIS
Dijous 17 d'octubre de 2019
Actualització dels horaris del servei de transport de passatgers
Actualització dels horaris del servei de transport de passatgers
Divendres 17 de maig de 2019
Serveis d'ambulàncies durant les eleccions del 26 de maig
Serveis d'ambulàncies durant les eleccions del 26 de maig
Dimarts 26 de febrer de 2019
Implantació de la cita prèvia a l'Organisme de Gestió Tributària
Implantació de la cita prèvia a l'Organisme de Gestió Tributària
Dimarts 05 de febrer de 2019
Oficines de l'ajuntament estaran tancades per formació
Oficines de l'ajuntament estaran tancades per formació
Dimarts 27 de novembre de 2018
Incidència amb la Seu Electrònica
Incidència amb la Seu Electrònica
Dimecres 31 d'octubre de 2018
El Carnestoltes Reganser arriba a Navàs!
El Carnestoltes Reganser arriba a Navàs!
Diumenge 22 de juliol de 2018
20 anys de revetlla al barri Bonavista, amb incertesa pel temps i el futur
20 anys de revetlla al barri Bonavista,  amb incertesa pel temps i el futur
Diumenge 22 de juliol de 2018
La Festa de l'Esport a Navàs premia trajectòries i capacitat d'organització
La Festa de l'Esport a Navàs  premia trajectòries i capacitat d'organització
Dijous 14 de juny de 2018
Renúncia com a regidor d'en Gerard Massegú Blanch
Renúncia com a regidor d'en Gerard Massegú Blanch
Subscriu-te a la newsletter de Navàs