
JORNADES PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA, Diumenge 21 de maig de 2017
Des de l’Ajuntament de Navàs conjuntament amb l’Associació Menjadors Ecològics organitzem una doble Jornada per la Sobirania Alimentària.
Toquem de peus a terra!
Ens hem preguntat mai com serà el present i futur de Catalunya davant l’evolució del canvi climàtic i els seus efectes? Vine a Navàs!
El responsable d’adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, ens ho explicarà.
Sembrem principis!
Els productors catalans ens hem preguntat mai, si hi ha circuits curts que garanteixin un model sostenible i just per la nostra producció? Com funcionen?, Vine a Navàs! Coneixeràs tres experiències i compartiràs realitats amb companys de sector.
Escoles, ampes, cuiners, dietistes, organismes públics…? Ens hem plantejat optar per un model de producció, comercialització i consum d’aliments que millori la qualitat ambiental i paisatgística de l’entorn, afavoreixi la creació d’ocupació laboral local digne? Vine a Navàs!
Ens hem preguntat mai perquè sempre parlem de menjadors escolars ecològics i enlloc de col·lectivats ecològiques (hospitals, geriàtrics, centre d’acollida…)?. En aquestes jornades, un grup d’experts en el sector dels menjadors escolars ecològics i de proximitat, treballarà per transformar el primer geriàtric del país en menjador ecològic i de proximitat. Vina a Navàs! Coneixeràs de primera mà aquesta experiència.
De 10h a 14h
- Una jornada popular amb activitats per a tots els públics, durant tot el matí hi hauran activitats relacionades amb l'alimentació saludable per totes les edats perquè pugueu venir acompanyats de familiars, amics i de qui vulgueu.
ACTIVITATS:
10h - 10:30h Introducció / benvinguda
“L’evolució del canvi climàtic i dels seus efectes al nostre país” Gabriel Borràs de l’Oficina del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.
11h - 12h
"Alimentació Saludable i Sostenible" Maria Blanquer de l’Agència de Salut Pública de Catalunya
12:30h - 13:30h
"Aliments ecològics vs convencionals" Maria Dolores Raigón catedràtica de la Universitat Politècnica de València
10h - 14h
“Taller obert de construcció creativa i circ per a totes les edats” a càrrec de Genís
11h - 12 h
“Contacontes sobre l'alimentació” a càrrec de Sílvia Serra de Contemocions
11h - 12h
“Taller d'expressió corporal per persones grans” a càrrec de la companyia Bellànima
Residència Municipal (C/ Castelladral, s/n)
- Una jornada tècnica amb quatre grups de treball:
- Producció/circuits curts, grup obert a productores i productors
- Menjadors ecològics i de proximitat, grup obert a AMPAS, AFA, mestres, cuiners, monitors, dietistes...
- Administracions públiques, grup obert a responsables polítics, tècnics municipals i d'associacions
- Transformar la cuina de la residència en ecològica i sostenible, grup tancat de cuiners, gestors de col·lectivitats i dietistes.
PER PARTICIPAR HAS D'INSCRIURE'T AL SEGÜENT FORMULARI
De 14h a 16h
Dinar popular saludable, sostenible i just. Els CHEFS2020 (xarxa de cuiners i cuineres de menjadors escolars ecològics i de proximitat) ens oferiran aquest menú:
1r plat: Arròs amb verdures i salsa de remolatxa
2n plat: Hamburguesa de cigrons i bolets acompanyada amb amanida de l'hort
Postres: Pastís de pastanaga amb xocolata
Venda de tiquets a:
A Navàs (preu 10€):
- Oficina d'Atenció a la Ciutadania a Navàs (Plaça de l'Ajuntament, 8)
- Complex Esportiu L'Eix (Passeig Cricumval·lació, s/n)
- El Til·ler (C/ de l'Església, 22)
- Cal Valentí (Carretera de Berga, 34)
- Fleca El Crostó (C/ Germans Arnalot, 6)
- Queviures Costa (C/ Josep Alsina, 18)
A través de la plataforma TICKETEA (preu 10€ + comissió 1€ = 11€)