Navàs Sobirania Alimentària

Navàs Sobirania Alimentària

Navàs Sobirania Alimentària (Navàs SA) és un projecte global pioner a la zona que busca incidir en la ciutadania des de tots els àmbits, implicant productors, elaboradors, restauradors, botiguers i ciutadania en general. Es pretén estimular l’economia de proximitat lligada al sector agroecològic, recuperant terres, cultius i paisatges tradicionals, assegurant el relleu generacional al món rural, alhora que es promouen accions des de les escoles, els equipaments i serveis municipals per conscienciar i garantir una alimentació sana i respectuosa amb l’entorn i donar resposta a la pobresa alimentària.

Volem que Navàs SA esdevingui:

  • Un projecte transversal, que agrupi les diverses experiències que les regidories duen a terme.
  • Un projecte obert, on la participació dels diferents actors (productors, elaboradors, restauradors i botiguers), i de la ciutadania en general, serveixi per aconseguir un projecte dinàmic i viu, amb constants reflexions i propostes també per part de la ciutadania.
  • Un projecte global on l’Ajuntament esdevingui  dinamitzador i facilitador de recursos però també on l’economia local vagi obtenint resultats que es vagin retroalimentant.

 

PROJECTES

Circuit Navàs: cap a la Sobirania Alimentària

Circuit Navàs: cap a la Sobirania Alimentària és un projecte de l’Ajuntament de Navàs que en aliança amb l’Equip Llaurant Barcelona, l’Associació Menjadors Ecològics, l’Associació Arran de Terra i la Cooperativa Frescoop, pretén promoure el canvi de l’actual sistema  alimentari local cap a un model més sostenible, basat en la Transició Agroecològica per aconseguir en un futur la Sobirania Alimentària.

El projecte aborda de manera global el sistema agroalimentari de Navàs amb l’objectiu d’incidir en tota la ciutadania, implicant productors, elaboradors, restauradors, comerciants i ciutadania en general. És una estratègia per intervenir a curt termini i alhora crear una estructura sòlida de futur, definint un full de ruta clar; creant una estructura de governança alimentària transparent i democràtica; i teixint una economia de proximitat, mitjançant els circuits curts alimentaris de Navàs.

Aquest és un projecte subvencionat per la Fundació Daniel & Nina Carasso.