COMUNICAT: ACTUALITZACIÓ DELS CASOS DE COVID-19 A NAVÀS

Actualització del 24/4/2020 -18:30h
L’Ajuntament de Navàs posa en coneixement de la ciutadania els casos de la Covid-19 al municipi (s’hi inclou també els de la Residència), així com les defuncions que hem de lamentar des de l’inici de l’estat d’alarma, el passat 17 de març:
– Casos positius de la Covid-19 (dades de CATSalut): 52
– Total de defuncions: 39
– Total de defuncions per la Covid-19 a tot el municipi (s’hi inclou la Residència): 26 (confirmades o amb simptomatologia).
Desglossat de la Residència:
– Total de defuncions a la Residència: 18
– Total de defuncions a la Residència per la Covid-19: 17 (confirmades o amb simptomatologia)

En nom de l’Ajuntament de Navàs, el nostre més sincer condol a les famílies i amistats de les persones que ens han deixat, i una ràpida recuperació a les persones afectades. Sapigueu que podeu comptar amb nosaltres pel que faci falta.

JA HAN FET ELS TESTS PCR A LA RESIDÈNCIA
Després de més d’una setmana reclamant que es fessin tests PCR als residents i al personal de la residència, finalment avui han vingut a fer-los. S’espera que els resultats es tinguin el dilluns.
D’altra banda, a instància de Metges sense Fronteres, s’ha buscat dues persones externes de la Residència que puguin seguir els protocols de desinfecció i control de l’epidèmia, per tal de millorar la forma de treball en aquests dies complicats. De forma voluntària les dues persones que ho estan fent són el Jordi Comes (director de l’Eix) i el Gabriel Martín (metge). Des d’aquí el nostre més sincer agraïment.

————————–

Actualització del 19/4/2020 -18:00h
L’Ajuntament de Navàs posa en coneixement de la ciutadania els casos de la Covid-19 al municipi (s’hi inclou també els de la Residència), així com les defuncions que hem de lamentar des de l’inici de l’estat d’alarma, el passat 17 de març:
– Casos positius de la Covid-19 (dades de CATSalut): 44
– Total de defuncions: 36
– Total de defuncions per la Covid-19 a tot el municipi (s’hi inclou la Residència): 23 (confirmades o amb simptomatologia).
Desglossat de la Residència:
– Total de defuncions a la Residència: 16
– Total de defuncions a la Residència per la Covid-19: 15 (confirmades o amb simptomatologia)

PRIMERES MESURES A LA RESIDÈNCIA
Després de fer pública la queixa de la no arribada de tests i de la nostra insistència trucant dia sí dia també a totes les institucions i gerències possibles (des de la responable de Salut Pública, la gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central o la Delegada del Govern), hem aconseguit alguns avenços:

– Desinfecció integral:
Tot i que el personal de la residència i el servei de netja, també viària, duien a terme tasques de desinfecció, el passat dissabte 17 d’abril el Departament de Salut, mitjançant l’empresa Umbralia, va venir a fer una desinfecció general i a consciència de tota la Residència. Feia dies que ho reclamàvem i finalment van avançar la seva arribada, ja que estava programada pel dimarts 28 d’abril.

– Visita d’un equip de Metges sense Fronteres especialitzat en epidèmies:
També davant de la insistència al Departament de Salut de la urgència de tenir un pla d’aïllament per als residents i personal de la Residència, i en previsió dels resultats dels tests, el dissabte 18 d’abril va venir un equip de Metges sense Fronteres especialitzat en epidèmies. Juntament amb la direcció del centre es van revisar els protocols d’actuació per tal de millorar l’eficàcia de les mesures que es prenen per evitar contagis als residents i al personal. Van fer explícita la necessitat d’incorporar mentalment aquesta nova forma de treballar -que és la única per combatre el Covid-19- ja que serà la forma de treball durant molt de temps.

– Arribada dels tests?
Des del Departament de Salut se’ns ha avisat que el proper dimarts, 21 d’abril vindran a fer els tests PCR a tot el el personal i també als residents. Desitgem que sigui així, sinó empendrem les mesures que siguin necessàries.
D’altra banda, encara estem a l’espera de saber els resultats dels tests que es van fer a alguns treballadors i treballadores de la Residència, en motiu de l’assaig clínic dirigit per l’Oriol Mitjà i en Bonaventura Clotet.

Finalment, en nom de l’Ajuntament de Navàs, el nostre més sincer condol a les famílies i amistats de les persones que ens han deixat, i una ràpida recuperació a les persones afectades. Sapigueu que podeu comptar amb nosaltres pel que faci falta.

 

——————-
En aquests moments, des de l’Ajuntament de Navàs estem en contacte directe amb el Departament de Salut i estem fent les gestions necessàries. Amb tot, demanem responsabilitat a la població:

  1. Respectar l’anominat d’aquestes persones i dels familiars.
  2. No viralitzar rumors ni àudios que no ajuden ni a les famílies afectades ni a la col·lectivitat. Tot el que hem d’informar ho fem des dels canals d’informació de l’Ajuntament.
  3. Fer cas de els recomanacions i obligacions sanitàries per evitar la propagació del virus; és a dir, no sortir al carrer si no és estrictament necessari.

Són moments difícils, però ens en sortirem i ho farem gràcies a la col·laboració de tots i totes.

Cuidem-nos!

Publicació: 24/04/2020 a les 18:20
Altres notícies relacionades
Dilluns 19 d'Octubre de 2020
ACTUALITZACIÓ DE CASOS DE LA COVID-19 A NAVÀS (19/10/2020)
Dimecres 14 d'Octubre de 2020
SUSPESA LA 88A FIRA DE TARDOR
Divendres 09 d'Octubre de 2020
ACTUALITZACIÓ DE CASOS DE LA COVID-19 A NAVÀS (9/10/2020)
Dimarts 29 de Setembre de 2020
CONFINAT UN GRUP-CLASSE DE L'EDN
Dilluns 28 de Setembre de 2020
ACTUALITZACIÓ DE CASOS DE LA COVID-19 A NAVÀS (28/9/2020)
Dimarts 15 de Setembre de 2020
ACTUALITZACIÓ DE CASOS DE LA COVID-19 A NAVÀS (15/9/2020)
Dissabte 05 de Setembre de 2020
ACTUALITZACIÓ DE CASOS DE LA COVID-19 A NAVÀS (5/9/2020)
Dimecres 26 d'Agost de 2020
ACTUALITZACIÓ DE CASOS DE LA COVID-19 A NAVÀS (26/8/2020)
Divendres 29 de Maig de 2020
Ajuda econòmica als establiments afectats per la Covid-19
Dissabte 02 de Maig de 2020
COMUNICAT: INFORMACIONS REFERENTS A LA RESIDÈNCIA D'AVIS I ÀVIES
Dimecres 15 d'Abril de 2020
COMUNICAT: RECLAMEM URGENTMENT L’ARRIBADA DE TESTS O PROVES PCR PER A LA RESIDÈNCIA
Diumenge 12 d'Abril de 2020
COMUNICAT: INFORMACIONS DE LA RESIDÈNCIA SOBRE LA COVID-19
Dimarts 31 de Març de 2020
PRIMERES MESURES DE XOC PER COMBATRE LA CRISI DEL COVID-19
Dilluns 30 de Març de 2020
LA RESIDÈNCIA TINDRÀ 25 TESTS DE DETECCIÓ RÀPIDA DE LA COVID-19
Subscriu-te a la newsletter de Navàs