Notícies sobre comunicació de Navàs

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del conseller delegat executiu de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA) i director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), ambdós organismes del Departament, Jordi Bort, i del director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), també del DAAM, Josep Maria Monfort, així com de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona i a la Catalunya Central, Neus Ferrete, ha presidit, aquest matí, la inauguració del nou obrador d’Agro-Migjorn, a Navàs. A l’acte hi han assistit els alcaldes de Navàs, Jaume Casals i de Cardona Ferran Estruch. L’amfitriona i ànima mater de l’acte ha estat l’emprenedora Maria Ângels Rial de la finca Migjorn.
Migjorn és una empresa agropecuària situada a la Vall d¡’Hortons (Castelladral), amb un projecte d’oliveres de les varietats autòctones corbella i arbequina que aposta per la qualitat del seu producte mitjançant agricultura ecològica, sistemes de recol·lecció respectuosos amb el medi, i processos d’extracció de l’oli conservant al màxim la seva essència.
Els convidats han tingut ocasió de fer una degustació de les varietats d’oli que es produeixen a la fina Migjorn, amb diferents presentacions aromàtiques.
Josep Maria Pelegrí ha visitat també l’empresa Semen Cardona, dedicada a la producció i comercialització de semen porcí multi-genètic, i que té com a principal objectiu portar un control exhaustiu de tot el procés de producció de dosis seminals per tal de garantir un producte final de màxima qualitat als seus clients. El grup empresarial d’Inseminació Artificial multi-genètic de porcí Semen Cardona produeix un milió anual de dosis de semen de primera qualitat que s’exporten arreu del món. Un producte que s’elabora en un procés que excel·leix per la màxima seguretat des del punt de vista sanitari, complint amb totes les mesures de bioseguretat possibles i minimitzant al màxim les fonts de risc d’entrada d’agents patògens.














