
Andreu Veà, doctor en enginyeria electrònica i telecomunicacions, va apostar i animar decididament als responsables dels governs català i espanyol per la fibra òptica com a resulsiu de les telecomunicacions, perquè és fàcil de posar i barata, permet reduir costos i obrir nous horitzons a la indústria local, aportar qualitat de vida a la societat i crear un teixit de noves indústries.
La seva afirmació va ser així de clara i contundent: ‘l’electrònica ja és el passat, la fibra òptica és el futur. En una sola fibra, d’un gruix com un fil de pescar, es pot transportar 25.000 vegades tot l’espectre radioelèctric actual. La fibra és una altra lliga on les telecomunicacions generen noves oportunitats’.
L’enginyer va participar en una conferència dimarts a la tarda al Casal Sant Genís de Navàs, en el marc del TICdate i la Fira de Primavera. L’acte va ser presentat pel regidor de noves tecnologies Joan Bertran, que va agraïr a CosmoCaixa el patrocini de l’acte i a l’empresari Josep Majoral, el contacte per fer venir Andreu Veà.
Davant d’un públic majoritariament jove, alumnes de l’Escola Diocesana de Navàs, l’enginyer va explicar el llarg procés que ha suposat la creació d’internet, des de finals dels anys seixanta fins als nostres dies. Ho explica amb tota mena de detalls en el llibre ‘Cómo creamos internet’, que ha fet a partir de 320 entrevistes amb els seus creadors. El treball ha esdevingut un llibre d’història recent i entre altres coses ha servit per desmitificar que internet no és un producte americà, sinó que és el resultat del treball de recerca de científics de tot el món, majoritàriament europeus, que amb les seves aportacions han fet canviar el món.
Andreu Veà, va centrar la xerrada amb quatre objectius: divertir-nos, compartir coneixements, trencar mites i sobretot animar a parar, pensar i innovar.










