Notícies de festes a Navàs

ANDREU VEÀ, PARLARÀ AVUI SOBRE ELS INVENTORS D’INTERNET

Avui dimarts, dia 29 d’abril, a les 5 de la tarda al Casal Sant Genís de Navàs, el Dr. Andreu Veà parlarà dels inventors d’internet, dels seus orígens i com evolucionarà de cara al futur.

L’acte s’enmarca en el TICdate de la Fira de Primavera 2014.

La biografia del Dr. Andreu Veà i Baró.

The Internet Biographer. Presidente de la Internet Society (ISOC-ES)

Nascut a Sant Feliu de Guíxols (Girona) l’any 1969.

Doctor enginyer en Telecomunicacions (especialitat Internet), enginyer superior en Electrònica, Andreu Veà, és màster en Gestió de Tecnologies de la Informació. Als dotze anys va tenir el seu primer ordinador, amb 3 KB de memòria, i la seva primera experiència a les xarxes internacionals data de 1986. 

Des de l’any 1992, porta la paraula internet en a la seva targeta de visita, tan a la empresa privada com a l’Administració o la universitat, on ha compartit el seu coneixement amb diferents generacions d’ enginyers. Després de descobrir de forma prematura la potent màgia de la xarxes, ha contribuït al desenvolupament del mercat espanyol a mitjans de la dècada de 1990 posant en contacte per primera vegada moltes empreses i cofundant l’any 1994 el quart proveïdor espanyol d’Internet.
Defensor dels mètodes i usos de internet

L’any 1998, Retevisión-Auna el va contractar com a responsable d’internet pel llançament del seu ISP (iddeo). Allà va dissenyar un original sistema tècnic de xarxa que permetia a l’operador oferir un accés gratuït a internet i la primera tarifa plana telefònica a Espanya, duplicant el número d’usuaris d’internet en el país en menys d’un any.

Ha estat i és un gran defensor dels mètodes i usos d’internet, antagònics als dels «operadors clàssics», promou i presideix ESPANIX i la instal·lació de dues còpies (Madrid i Barcelona) d’un dels 13 root-servers globals de noms de dominis (DNS).

La seva tesis doctoral sobre tecnologia, història i estructura social d’internet (ha estat durant 9 anys en el Top-25 de les tesis més consultades, 250.000 còpies), va ser convidat per Vint Cerf (considerat el «pare d’Internet») per continuar el seu original treball a la Universidad de Stanford (California, USA), des de on dirigeix el seu programa internacional d’investigació (WiWiW.org).
Elegit únic membre europeu d’Internet Hall of Fame

Avui en dia contribueix al llançament d’implantació d’empreses espanyoles de base tecnològica a Silicon Valley i es un eminent expert, representant d’Espanya com a seleccionador nacional i com a jurat global en los World Summit Awards, els premis globals d’internet i d’aplicacions mòbils de la UNESCO.

Es cofundador i president de la Internet Society (ISOC-ES) i ha sigut elegit únic membre europeu a Internet Hall of Fame (advisory board).

Andreu Veà, en l’actualitat té plantejats com a nous reptes la connexió a internet de 5.000 milions d’habitants i millorar la qualitat de vida de les persones, en zones poc desenvolupades del planeta mitjançant la utilització intensiva, ubiqua i nòmada d’internet.

Publicació: 29/04/2014 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Divendres 09 de Febrer de 2024
ARA SI QUE JA EL TENIM AQUÍ, EL CARNESTOLTES REGANSER DE NAVÀS!
Dimarts 30 de Gener de 2024
III FESTA MAJOR ALTERNATIVA FEMINISTA DE NAVÀS
Dilluns 29 de Gener de 2024
OBERT EL PERÍODE D'INSCRIPCIONS PER A PARTICIPAR A LA FIRA DE PRIMAVERA DE NAVÀS (13 i 14 d’abril de 2024)
Dilluns 22 de Gener de 2024
LA SETMANA MÉS BOJA A NAVÀS PEL CARNESTOLTES!
Dijous 18 de Gener de 2024
EL CARNESTOLTES REGANSER ARRIBA A NAVÀS!
Dilluns 18 de Desembre de 2023
CAVALCADA REIS MAGS 2024
Dilluns 18 de Desembre de 2023
CAP D'ANY A NAVÀS
Dijous 14 de Desembre de 2023
BALL DE NADAL A NAVÀS
Divendres 01 de Desembre de 2023
FESTES DE NADAL!
Divendres 01 de Desembre de 2023
MIRANT EL NADAL AMB ULLS D’INFANT
Dimarts 10 d'Octubre de 2023
91a FIRA DE TARDOR
Dijous 05 d'Octubre de 2023
UN ANY MÉS HAN TORNAT LES FABRICANTES!
Dimecres 04 d'Octubre de 2023
TORNEIG DE BOTIFARRA PER LA FIRA DE TARDOR
Dimarts 03 d'Octubre de 2023
Per la Fira de Tardor torna l’A PROP!
Dilluns 02 d'Octubre de 2023
CAMINADA ENTREVINYES
Subscriu-te a la newsletter de Navàs