Notícies de Navàs relacionades amb la cultura

ARRIBA UNA NOVA EDICIÓ DEL CICLE DE CONCERTS D'HIVERN

El 5è Cicle de Concerts d’Hivern, organitzat per l’Escola de Música Mestre Josep Maria Castella i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Navàs, s’ha convertit en una cita ineludible per descobrir el gran talent musical del nostre país, i en aquesta cinquena edició s’aposta decididament per diferents modalitats musicals com la música folk, el country, el jazz i el rock i ho podrem escoltar en directe al Casal Sant Genís.

El cicle s’inaugurarà el 6 de febrer, a les 19h al Casal Sant Genís, amb l’actuació de Borja Olalla & Queralt Valls i Marc River amb el nou directe “My Own Voice”. L’espectacle, d’un caràcter intimista, però també enèrgic és un viatge per paisatges d’Irlanda i Escòcia amb un sabor de la música folk i country, on descobrirem un músic nascut i crescut a Catalunya però musicalment molt influenciat per músiques anglosaxones. Tot el projecte és de km 0, ja que el procés de gravació, de muntatge de vídeos i actualment de gestió es fa tot per l’artista. Borja Olalla, des de ben petit s’impregna de música anglosaxona, els Beatles, els Rollings, Dire Straits, Bruce Springsteen, Queen, sonaven a casa seva a totes hores. La música representava un support molt gran i una manera d’explorar sensacions i emocions. Durant la seva infantesa va assistir a l’escola de música municipal de Navàs estudiant violí com a primer instrument. Amb el temps, però es va adonar que el violí no era el seu instrument i es va apassionar la guitarra, instrument que fins llavors el té apassionat. Durant l’adolescència va formar part de grups de rock de mà d’amics com els germans Barcons. Seguidament es forma com a músic amb Carles Vidal, membre de la Companyia Elèctrica Dharma que li obra nous horitzons i explora noves sonoritats com Miles Davis, Jaco Pastorius o John Mclaughlin.

El dia 20 de febrer i també a les 19h al Casal Sant Genís, podrem gaudir de l’Elisabet Raspall amb la Jazzband Navàs-Súria. L’Actuació que ens presentaran serà Elisabet Raspall World Trio, un conjunt molt ben balancejat en què Elisabet lidera, però no acapara ni protagonitza. Presenten les peces a Navàs d’un dels darrers treballs discogràfics de la compositora, el 12è de la seva col.lecció, un preciós àlbum titulat “Links” (Vincles), una obra subtil, plena de composicions d’una delicada arquitectura i amb un bon gust exquisit. En aquesta ocasió comptaran amb la participació especial del trompetista Benet Palet, amb qui la pianista i compositora ha enregistrat 4 Cd’s dels seus 13 editats fins ara. Elisabet Raspall va iniciar els seus estudis al Conservatori del Liceu i al Taller de Músics de Barcelona, i més tard va estudiar música contemporània al Berklee College of Music de Boston. La pianista té una dilatada carrera i ha col·laborat amb artistes de l’alçada de Tete Montoliu o Barry Harris, entre altres. Al concert, en aquesta ocasió comptaran amb la participació especial del trompetista Benet Palet, amb qui la pianista i compositora ha enregistrat 4 Cd’s dels seus 13 editats fins ara.

Finalment, el 27 de febrer, a les 19h al Casal Sant Genís, serà el torn del concert d’Eduard Freixa, Martí Riera i Marc Pusó juntament amb els alumnes de corda de l’Escola de Música Mestre Josep Maria Castella. Eduard Freixa (violí), Martí Riera (guitarra) i Marc Pusó (piano) ens proposaran un viatge pels grans èxits de la història del rock, on no poden faltar artistes com Queen, Bon Jovi, Scorpions i també d’altres més actuals com Imagine Dragons. L’Eduard és violinista, exalumne i professor de l’escola de música de Navàs. Va cursar estudis al Conservatori de Manresa, on va guanyar en tres ocasions el premi Mestre Blanch de violí i música de cambra. Continua els estudis al Conservatori Superior de Música del Liceu, aprenent dels violinistes Kai Gleusteen, Oksana Solovieva i Dani Cubero. Durant aquesta etapa participa en diverses formacions de música de cambra i orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Va crear el seu canal de YouTube, que actualment compta amb més de 200.000 subscriptors i 20 milions de visualitzacions i l’ha permès expandir-se internacionalment. El Martí Riera comença a tocar la guitarra a l’Escola de Música de Navàs de la mà de Pep Puig. Continua els estudis al Conservatori de Manresa i posteriorment al Conservatori Superior de Música del Liceu. Ha tocat amb diverses formacions musicals en sales com el Teatre Kursaal de Manresa, Jamboree Jazz Club de Barcelona, Parlament de Catalunya i en programes televisius de TV3 com Divendres o la FESTA 30 Anys Circuit de Montmeló. Ha col·laborat amb artistes com Manel Camp, David Pastor o Sigi Feigl, actuant en festivals com el Festival de Jazz de Barcelona o el Festival de Jazz de Groznjan (Croàcia). El Marc Pusó inicia els estudis de piano als sis anys, al CEIP Joventut de Callús, i posteriorment al Conservatori de Manresa, sota el mestratge de Pep Pérez i Katia Michel. Allà és premiat en diverses ocasions, especialment en música de cambra. El 2014 guanya la Beca Joves Promeses de la Fundació Ferrer Salat i inicia els estudis superiors i posteriorment màster al Conservatori del Liceu. Ha exercit de pianista repertorista al Conservatori del Liceu, com a solista i en formacions de cambra en diverses sales i auditoris del país.

 

LA CULTURA ÉS SEGURA

Després de més d’un any convuls, el món de la cultura ha estat un dels sectors que més estan patint la crisi derivada de la Covid-19, per aquest motiu, des de l’organització s’ha cregut convenient fer pagar l’entrada per tal d’assisitir als concerts. Us expliquem la manera de fer-ho a continuació:

Compra la teva entrada a: entrades.navas.cat

O fins a: 1h abans a taquilla (sempre i quan no s’hagi esgotat l’aforament)

Els preus dels concerts seran:

  • 5€ (Borja Olalla)
  • 8€ (Elisabet Raspall+Jazzband Escola Música)
  • 8€ (Eduard Freixa, Martí Riera i Marc Pusó + alumnes de corda de l’Escola de Música)

El 50% de les entrades dels concerts d’Elisabet Raspall i Eduard Freixa aniran destinades a la Jazzband de l’Escola de Música.

Us recordem que per compliment de la normativa, és obligatori l’ús de la mascareta durant tot el concert i a l’entrada i sortida de l’espectacle hi haurà gel hidroalcohòlic.

Publicació: 26/01/2022 a les 09:25
Altres notícies relacionades
Dilluns 20 de Juny de 2022
FIBLADES FA VIBRAR EL PÚBLIC DURANT LA SEVA ESTRENA EN UNA FÀBRICA VELLA DE SALLENT PLENA DE GOM A GOM
Dimarts 14 de Juny de 2022
FESTA NACIONAL DELS PAÏSOS CATALANS
Dimarts 07 de Juny de 2022
BUSQUEM EL NOU PUBILLATGE NAVASSENC!!
Dijous 19 de Maig de 2022
RECORREGUT CULTURAL I GEOLÒGIC PEL PLA DE SANT PERE "Sant Cugat del Racó, Navàs"
Dilluns 09 de Maig de 2022
CORAL NOVA DE NAVÀS, 37è Premi Flama
Dimarts 19 d'Abril de 2022
EXPOSICIÓ DE CARTELLS DE LA FIRA DE PRIMAVERA
Dimarts 12 d'Abril de 2022
40 ANYS EULÀLIA I GENÍS
Dimarts 12 d'Abril de 2022
PÍNDOLES - Teatre breu en espais vius
Divendres 01 d'Abril de 2022
PREESTRENA ESPECTACLE CICLES
Dimarts 22 de Febrer de 2022
EL CARNESTOLTES REGANSER ARRIBA A NAVÀS!
Dilluns 14 de Febrer de 2022
JURAT DE LA 18A CONVOCATÒRIA DE TESTIMONI ESCÈNIC "POBLES CREATIUS"
Dilluns 07 de Febrer de 2022
OBERT PERÍODE D'INSCRIPCIONS PER A PARTICPAR A LA FIRA DE PRIMAVERA DE NAVÀS (30 d’abril i 1 de maig de 2022)
Dijous 03 de Febrer de 2022
ANUL.LAT PER MOTIUS DE SALUT EL CONCERT DE BORJA OLALLA & QUERALT VALLS I MARC RIVER
Dilluns 31 de Gener de 2022
MÉS CULTURA PER AL PRIMER SEMESTRE DEL 2022
Dijous 27 de Gener de 2022
EXPOSICIÓ D'HOMENATGE A CLIMENT FORNER, UNA FIGURA CABDAL EN EL MÓN LITERARI
Subscriu-te a la newsletter de Navàs