Categoria general per poder customitzar la vista de noticies

BAN SOBRE REVETLLES AMB PRECAUCIÓ

Des d’aquesta Alcaldia us convidem a gaudir de les revetlles populars de Sant Joan i de Sant Pere per part de tots els navassencs i navasenques d’una manera segura, tenint en compte que ens trobem en una situació diferent a causa de la COVID-19. Això fa que ens haguem d’adaptar i canviar les nostres formes de fer en aquestes festes tan populars i poder gaudir-les amb la màxima seguretat dintre d’aquest context.

Per això us demanen que actueu prenent les màximes precaucions i seguint les següents recomanacions:

  • Aprofitem aquesta festa per trobar-nos amb la nostra família i amb els amics i celebrem la festa a casa.

  • Fem festa amb infants i adolescents, porten molts dies tancats i podem passar una bona estona amb la família i els amics propers. Gaudim d’una festa de Sant Joan amb els nostres, menjant coca de Sant Joan i llençant alguns petards, que tant agraden els infants i adolescents, però fem-ho de forma segura amb les màximes precaucions. Celebrem Sant Joan amb responsabilitat i seguretat.

  • Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència que fa molts dies que treballen intensament; la nit de Sant Joan no podem col·lapsar-los, perquè als centres hospitalaris encara hi ha gent lluitant i fent molt esforços per fer front a la COVID-19.

  • Evitar les festes amb concentracions i les fogueres.

  • Prendre mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, en especial mantenir la distància física i evitar el contacte, així com utilitzar mascareta i rentar-se les mans, i incidir a evitar l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables.

  • Us demanem que tireu petards exclusivament les nits de revetlla de Sant Joan i de Sant Pere i no d’altres dies; ens ho agrairan les nostres mascotes, les persones grans i els nostres infants, atès que a ells els afecta sensiblement el soroll que aquells provoquen. Us recordem que els petards fàcilment superen els decibels màxims autoritzats per la normativa i que, de tirar-los, s’hauria de fer en zones allunyades d’habitatges o residències, de centres geriàtrics, per motius de salut, així com de benzineres per afectar a la seguretat de tots.

  • De nou recordar-vos que resta prohibit llençar petards o fer foc a menys de 500 metres de zones forestals per motius de risc d’incendi.

  • En darrer terme, us fem recordatori del que disposa la normativa que regula la pirotècnia Reglament d’Articles Pirotècnics i Cartutxeria, aprovat per RD 989/2015, de 30 d’octubre:

  1. Resta prohibit l’ús dels articles de les categories F1 (bombetes, bengales de pal, sortidors, voladors…) i F2 (rodes, traques, bengales, carcasses, tubs xiuladors…) a menors de 12 i 16 anys respectivament, i de la categoria F3 (petards i coets mitjans i grans) a menors de 18 anys.

  2. Que la distància de seguretat respecte els articles de la categoria F1 (bombetes, bengales de pal, sortidors, voladors…) ha de ser igual o superior a 1 metre; pel que fa als articles de la categoria F2 (rodes, traques, bengales, carcasses, tubs xiuladors…) la distància ha de ser igual o superior a 8 metres; i la distància de seguretat respecte els articles de la categoria F3 (petards i coets mitjans i grans) ha de ser igual o superior a 15 metres.

Tenir present tot això anterior farà que tots els navassencs i navasenques podem gaudir d’aquests dies de revetlla sense posar en risc la seguretat i la salut de les persones i de l’entorn.

20200619_Publicació_Ban_DECRET 2020-0318 [Ban revetlla - covid19] (1)

Descarregar
Publicació: 19/06/2020 a les 17:50
Altres notícies relacionades
Dijous 09 de Juliol de 2020
Jaume Casals Ció renúncia al seu càrrec com a regidor de l’Ajuntament de Navàs
Dilluns 29 de Juny de 2020
Arriba una nova edició del Juliol a la Fresca!
Divendres 26 de Juny de 2020
Reobert al públic el pàrquing del Passeig Ramon Vall
Dijous 25 de Juny de 2020
Actes previstos per al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI
Divendres 05 de Juny de 2020
Placa commemorativa als sis navassencs deportats en camps de concentració nazi
Divendres 29 de Maig de 2020
Ajuda econòmica als establiments afectats per la Covid-19
Dimecres 27 de Maig de 2020
AIGÜES DESINFECTADES AMB LLUM ULTRAVIOLADA A LES PISCINES DE L'EIX
Divendres 22 de Maig de 2020
Arriba el V Concurs de Relats Breus de Navàs
Dimarts 19 de Maig de 2020
Procés de selecció de monitors pel casal d'estiu VIRUS 2020
Dimarts 19 de Maig de 2020
Ajuts en el lloguer de l'habitatge habitual
Dimarts 12 de Maig de 2020
PREINSCRPICIÓ A L'ESCOLA BRESSOL LA QUITXALLA
Divendres 08 de Maig de 2020
APROVAT EL PRESSUPOST DEL 2020
Divendres 08 de Maig de 2020
PARADA DE LA SEU ELECTRÒNICA PER MANTENIMENT
Dissabte 02 de Maig de 2020
COMUNICAT: INFORMACIONS REFERENTS A LA RESIDÈNCIA D'AVIS I ÀVIES
Subscriu-te a la newsletter de Navàs