Notícies de l'Ajuntament de Navàs

CAMINAR ENTRE PARAULES - MAPA DE COMUNITATS PER A UNA TRANSICIÓ SOCIOECOLÒGICA A NAVÀS

Soc la Julia Grosinger (originària d’Àustria) i actualment treballo com a ecologista social a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ara mateix treballo a Navàs perquè estic estudiant el paper de les comunitats locals per un futur social i ecològic just. Aquest projecte està finançat per una beca del Ministeri de Ciències Espanyol i de la Unió Europea. Forma part d’un projecte més gran que té lloc a Catalunya, Grècia i Suïssa.

Vull esbrinar com els llocs locals poden contribuir a la qualitat de vida de les persones. Això pot ajudar a identificar llocs importants que s’han de mantenir o d’establir (per exemple, llocs de reunió, llocs per estar sols, llocs per relaxar-se). Els resultats d’aquest anàlisi (quins llocs serveixen per a què, com i a qui) es recolliran i comunicaran en un mapa.

Així doncs la gran pregunta que vertebra la la meva recerca és;“ Quins llocs són importants per a la teva qualitat de vida?”. Aquests poden ser llocs diferents, com ara cafeteries, parcs, arbres… Tots els que siguin rellevants per algú.

De juliol a setembre de 2023 la gent em pot ajudar i pot participar de diverses maneres. La primera és fer una entrevista on caminarem junts fins a un lloc important per a la persona entrevistada (entre 30 minuts i 2 hores). En segon lloc, posaré un formulari i caixes per dipositar-lo a l’Ajuntament i a la Biblioteca. Allà cadascú pot escriure i posar els seus llocs preferits per a cada cosa d’acord amb el formulari proposat. Finalment, al setembre m’agradaria demanar als nens i nenes de Navàs que pintin el seu lloc preferit.

Per acabar el projecte, l’abril del 2024 m’agradaria organitzar una caminada col·lectiva on revisem els llocs preferits de la gent i trobem idees sobre com podem preservar-los. També hi haurà una exposició dels dibuixos dels llocs preferits dels nens i nenes.

És la primera vegada que faig un projecte com aquest, així que estic molt nerviosa i emocionada alhora. Si vols saber més sobre aquest projecte o si em veus pel carrer, estaré encantada de parlar una estona! Si em vols ajudar et pots posar en contacte amb mi a través del correu electrònic julia.grosinger@uab.catn o per telèfon o WhatsApp al 685 93 83 20

Publicació: 22/06/2023 a les 11:40
Altres notícies relacionades
Dijous 30 de Novembre de 2023
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Dilluns 27 de Novembre de 2023
NOVA REGIDORA DE L'OPOSICIÓ A L'AJUNTAMENT DE NAVÀS
Dimecres 22 de Novembre de 2023
AL WHATSAPP DEL «OBRO FEEL» PODEM PARLAR DE TU I DEL QUE ESTÀS VIVINT
Dimarts 21 de Novembre de 2023
MOCIÓ PRESENTADA PER LA CUP NAVÀS, ERC, PSC I JUNTS PER INSTAR AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ QUE INCLOGUI EL PROJECTE CONSTRUCTIU DEL NOU INSTITUT AL PRESSUPOST DEL 2024
Divendres 17 de Novembre de 2023
TRAMITACIÓ DEL DNI A NAVÀS
Dilluns 06 de Novembre de 2023
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Dilluns 06 de Novembre de 2023
TALLER GRATUÏT DE DEFENSA PERSONAL FEMENINA
Dilluns 06 de Novembre de 2023
OBRES D'UN TRAM DEL CAMÍ MUNICIPAL QUE VA CAP A L'ALZINA DEL RACÓ
Dilluns 23 d'Octubre de 2023
REGISTRE CENSAL D’ANIMALS DE COMPANYIA
Dilluns 02 d'Octubre de 2023
ACTIVITATS D'OCTUBRE A LA BIBLIOTECA DE NAVÀS
Dilluns 02 d'Octubre de 2023
TRAMITACIÓ DE DNIs A NAVÀS
Dijous 03 d'Agost de 2023
100 VIES D'ESCALADA SOSTENIBLE, LLIBRE DEL NAVASSENC JOSEP SANTASUSANA
Divendres 14 de Juliol de 2023
APROVAT EL CARTIPÀS MUNICIPAL
Divendres 07 de Juliol de 2023
LA MEVA PISCINA NO DISCRIMINA
Dijous 06 de Juliol de 2023
PLE EXTRAORDINARI "CARTIPÀS MUNICIPAL 2023-2027"
Subscriu-te a la newsletter de Navàs