Notícies de l'Ajuntament de Navàs

COMUNICAT: RECLAMEM URGENTMENT L’ARRIBADA DE TESTS O PROVES PCR PER A LA RESIDÈNCIA

Des de l’inici de l’estat d’alarma produït per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Navàs ha fet comunicats explicant el nombre de casos positius així com les defuncions produïdes per aquest virus. A banda d’aquestes defuncions, des de l’inici de l’estat d’alarma s’han de lamentar la pèrdua d’altres persones, que al no estar relacionades (o no poder saber amb certesa si el virus ha estat la causa de l’òbit), no s’han fet públiques. Des d’un principi, l’equip de govern ha manifestat la dificultat de saber el nombre real de casos positius al nostre municipi, tot i així les dades que s’han publicat són les que proporciona públicament el Departament de Salut.

D’altra banda, tal com es va publicar en el darrer comunicat (publicat el 12 d’abril), també s’han registrat defuncions a la Residència d’Avis i Àvies, algunes de navassencs i navassenques, i d’altres de persones que residien  a la residència, però no estaven empadronades a Navàs. De les defuncions a la Residència, la majoria presentaven símptomes de Covid-19, però no s’ha pogut confirmar per la manca de tests.

Seguint la responsabilitat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Navàs de continuar oferint la màxima transparència en les dades, com s’ha fet des de l’inici de l’estat d’alarma, a dia d’avui (15 d’abril) actualitzem el llistat de defuncions i hi afegim el número de persones que han traspassat per motius no relacionats amb la Covid-19:
Des de l’inici de l’estat d’alarma, i segons les dades públiques del Departament de Salut, al municipi de Navàs hi ha 37 casos positius. A més, hem de lamentar la defunció de 20 persones, de les quals 8 han estat a causa de la Covid-19. A la Residència hem de lamentar la defunció de 12 persones, de les quals se’n poden confirmar 11 a causa del virus. Per tant, si sumem el nombre total de defuncions és de 32 persones, 19 de les quals han estat confirmades per Covid-19; la resta no s’ha pogut determinar per falta de tests.

L’Ajuntament de Navàs, en nom de tot el poble, lamenta profundament aquesta situació i expressa el més sincer condol a les famílies i amistats de les persones que ens han deixat, així com una ràpida recuperació a les persones afectades. A més, s’informa que per respecte a les famílies i amistats afectades des de l’Ajuntament de Navàs, i d’acord amb la Llei de Protecció de Dades, no es faran públics els noms de les persones finades.

RECLAMACIÓ URGENT DE MÉS TESTS
Davant d’aquesta situació, des de fa setmanes l’Ajuntament de Navàs està realitzant gestions amb el Departament de Salut, però també amb la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, per tal d’aconseguir amb la màxima rapidesa i urgència tests o proves PCR que permetin obtenir un diagnòstic clar de la situació a la Residència, els seus treballadors i treballadores, així com d’altre personal que també està molt exposat al virus, com el del Servei d’Assistència a Domicili, Policia Local, Brigada Municipal o voluntaris de Protecció Civil. De moment per part de les institucions només hem aconseguit 25 tests ràpids donats per la Diputació de Barcelona, que seguint les seves instruccions es van fer a una part del personal de la Residència. Totalment insuficients. Per aquest motiu, es va contactar amb els responsables de l’assaig clínic liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, que forma part de la iniciativa #JoEmCorono. Accedint a aquest projecte, s’ha pogut fer més tests al personal que ha ofert el seu consentiment. Tot i així, a dia d’avui no s’ha pogut fer tests a tot el personal ni tampoc als i les residents de la Residència.

És per aquest motiu i davant la situació tant complicada que s’està vivint a la Residència, tot l’equip de govern reclamem que ens arribin tests o proves PCR amb la màxima urgència i rapidesa.

CRIDA A LA RESPONSABILITAT
Davant d’aquesta situació fem una crida als veïns i veïnes del municipi de Navàs. Ara més que mai hem de fer cas de les recomanacions de les autoritats sanitàries. No es pot sortir al carrer si no és estrictament necessari. En cas de sortir, s’han de complir les tres normes: mascareta, neteja de mans (o guants) i distància social. Aquestes recomanacions són extensives a les persones que han d’anar a treballar. També reiterem la importància de no viralitzar rumors ni àudios, no ajuden ni a les persones afectades ni a la col·lectivitat.

Des de l’Ajuntament de Navàs estem fent tot el que està a les nostres mans per sortir d’aquesta situació, però serà amb la col·laboració de tots i totes que ens en sortirem. Quedem-nos a casa.

Publicació: 15/04/2020 a les 20:20
Altres notícies relacionades
Dimarts 16 de Febrer de 2021
IMPULS DE L'OFICINA LOCAL D'HABITATGE DE NAVÀS
Dijous 04 de Febrer de 2021
CANVI D'UBICACIÓ DELS COL·LEGIS ELECTORALS PER AL 14F
Dimecres 23 de Desembre de 2020
BASES DEL CONCURS DE TÈCNIC/A DE GARANTIA JUVENIL PEL 2020
Dilluns 28 de Setembre de 2020
DECOMISSADA I DESMANTELLADA UNA PLANTACIÓ DE CANNABIS A NAVÀS
Divendres 18 de Setembre de 2020
Protocols dels espais esportius de Navàs. Pavelló Blau, Camp de Futbol ''La Devesa'' i la pista Sant Jordi.
Dijous 09 de Juliol de 2020
Jaume Casals Ció renúncia al seu càrrec com a regidor de l’Ajuntament de Navàs
Dimarts 19 de Maig de 2020
Ajuts en el lloguer de l'habitatge habitual
Divendres 08 de Maig de 2020
APROVAT EL PRESSUPOST DEL 2020
Divendres 08 de Maig de 2020
PARADA DE LA SEU ELECTRÒNICA PER MANTENIMENT
Dimarts 31 de Març de 2020
PRIMERES MESURES DE XOC PER COMBATRE LA CRISI DEL COVID-19
Divendres 17 de Gener de 2020
Procés selectiu a la Diputació de Barcelona
Diumenge 01 de Desembre de 2019
Canvis en el cartipàs municipal
Dimarts 05 de Novembre de 2019
Pressupostos participatius 2020-2021
Dimarts 09 de Juliol de 2019
Aprovat el nou cartipàs municipal
Dimarts 21 de Maig de 2019
L'Ajuntament rep més de 140000€ en subvencions del catàleg de serveis 2019
Subscriu-te a la newsletter de Navàs