Notícies sobre comunicació de Navàs
La cinquena edició del Maridatge de la Mostra de Vins del municipi de Navàs, camina un any més amb pas segur de la mà de l’enòleg Joan Soler, que ha fet la tria dels sis vins que acompanyaran el sopar degustació que gestionarà la ment creativa del xef David Garcia, del restaurant TO+ de Palà de Torroella. L’esdeveniment es farà el dijous 10 de març, al teatre de Palà en els actes previs a l’Arrossada de Castelladral i la Mostra de Vins.
Els vins que formaran part del sopar de Maridatge són, dos vins blancs ‘Camí d’Obradors’ de Marc Comaposada (macabeu i pansera), i un de les Vinyes de les Cases de Ramon Manubens (macabeu, malvasia, pansera i altres). Tres negres: Sumoll Cub 15, de Martí Just, un Sumoll de la vinya del Cresenci de Roger Subirana, i una tercera proposta de Sumoll, Garnatxa i altres d’Astrid Manubens – Martin Cal Santacreu.
Pels postres, el vi escollit és un garnatxa cent per cent, amb cinc mesos de bota de castanyer, de Ferran Costa.
Les inscripcions pel sopar de Maridatge ja es poden fer a l’OAC de l’Ajuntament de Navàs, al telèfon 93 839 00 22 i al correu: oac@navas.cat. El preu del sopar degustació és de 18,00 €. Les places són limitades.
Una trentena d’ampolles de vi, que havien portat els vinyaires del municipi de Navàs amb els productes de les darreres anyades, van seguir el ritual que fa cada any l’enòleg Joan Soler, alhora d’escollir els vins del Maridatge. Primer separa els blancs, dels rosats i els negres, i finalment, els vins de postres.
La degustació comença amb abocar un raig de vi a la copa, observar-ne el color, els efluvis que desprèn, el tast generós, fer un diagnòstic ràpid i la nota d’examen. Això amb totes les ampolles. Abans del veredicte, les quatre o cinc que han destacat, passen una segona, una tercera o quarta selecció, i finalment en surten els elegits convençut que aporten novetats, creixement i perseverança a la motxila del productor, i una història particular que s’ha d’explicar.
Enguany, els sis vins del Maridatge, han estat més difícils que mai d’escollir, i és que cada vegada els vinyaires de Navàs li ho posen més difícil a l’enòleg Joan Soler. I, ell més feliç que ningú que se’l posi a prova.
En cinc anys de Mostra de Vins de Navàs, ha posat en valor la capacitat i la qualitat d’elaborar bons vins, la recuperació de varietats autòctones i d’experimentar-ne amb varietats vingudes d’altres països, amb una renovada i rejovenida passió per la vinya i l’elaboració del vi a càrrec de noves generacions de vinyaires, que han recuperat patrimoni agrícola i marquen la diferència generant processos d’elaboració de vins que ja no juguen partits amistosos sinó que aspiren a jugar a categories superiors.