Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

EL CONSELLER BARGALLÓ ES REUNEIX AMB LES COMUNITATS EDUCATIVES
l’Hble. Sr. Josep Bargalló Valls, conseller d’Educació, va visitar ahir les dues comunitats educatives de Navàs per tal de fer-hi una reunió tècnica. En la visita va ratificar que a partir del curs 2022-2023 l’Escola Diocesana de Navàs, que inclou el col·legi Sant Josep i la Diocesana, passaran a la xarxa pública d’Educació. Amb la integració del centre a la titularitat del Departament d’Educació, s’incrementa l’oferta pública de Navàs, i de fet tot el municipi passarà a tenir exclusivament i única una oferta pública. Així ho ha explicat el conseller, que ha expressat que Educació treballarà conjuntament amb l’Ajuntament per concretar “la propera oferta educativa de Navàs, que sabem que serà tota pública, només pública, però que pot estructurar-se de maneres molt diferents. Serà aquest grup de planificació entre Departament, Ajuntament i centres, que haurà de plantejar com fer-ho”.

Bargalló ha explicat que encara caldrà concretar detalls al voltant del nou centre que esdevindrà de la fusió de l’escola de primària i de secundària, però ha avançat que “els projectes educatius tindran aquesta reformulació en tots els casos. És feina d’aquest grup de treball aconseguir que hi hagi una cohesió de projectes educatius en el municipi. Cohesió. No una unificació, que això és negatiu sempre, però sí una cohesió”.

La visita del conseller a Navàs es va repartir en tres reunions. La primera es va desenvolupar al pati de l’IE Sant Jordi, on hi ha els barracons. Aquí, el conseller, acompanyat de l’Alba Camps, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, la Júlia Estaran, cap de l’Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar, el Salvador Busquets i la Marta Manubens, es van reunir amb l’equip directiu i amb membres de l’AMPA i la Plataforma per un Institut Digne, els quals van fer una concentració a l’exterior defensant el model educatiu existent, el manteniment del professorat, unes instal·lacions dignes i transparència en les negociacions.

La segona reunió es va traslladar al pati de l’EDN, on s’hi va afegir l’equip directiu, la representant de la titularitat i un membre de l’AMPA de l’EDN, els quals van exposar les seves inquietuds i propostes.
Finalment, la tercera reunió es va desenvolupar a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on s’hi va afegir en Genís Rovira. Aquí es va posar sobre la taula la proposta de compra de l’edifici per part del Departament, proposta a la qual el conseller va deixar la porta oberta en les negociacions i va afegir que “el Departament d’Educació no està mai en edificis de lloguer, per tant, en un futur a llarg termini no pot ser de lloguer”. També se li va exposar la proposta que l’Escola Bressol La Quitxalla passés a ser de titularitat del Departament d’Educació, tot mantenint el professorat actual, atès que actualment l’escola és propietat de l’Ajuntament. El conseller va exposar que el Departament fa anys que no és propietària d’escoles bressol, tot i que va apuntar que el Departament té per objectiu suavitzar la situació econòmica dels ajuntaments pel que fa a les despeses de les escoles bressols i també dels centres d’infantil i primària.
La trobada va concloure amb la signatura del conseller al Llibre d’Honor, on hi va escriure, textualment: “A l’Ajuntament de Navàs, en una jornada de treball per planificar el futur immediat de l’oferta educativa del municipi i aprofitar els canvis que s’hi preveuen per bastir una oferta pública de qualitat, cohesionada i equitativa. Josep Bargalló. Conseller d’Educació. Febrer de 2021”.
Publicació: 18/02/2021 a les 10:15
Altres notícies relacionades
Divendres 02 de Febrer de 2024
NAVÀS HA ACOLLIT EL SEMINARI DE DIRECCIONS DE LA CATALUNYA CENTRAL (Centre-Nord)
Dijous 01 de Febrer de 2024
TALLER PER A FAMÍLIES D’HABILITATS EDUCATIVES EN EL BON ÚS DE LES PANTALLES A L’ÀMBIT FAMILIAR
Dimecres 10 de Gener de 2024
NOVA CONVOCATÒRIA DE CURSOS OCUPACIONALS DEL SOC A L’ESCOLA DIOCESANA DE NAVÀS
Dijous 21 de Desembre de 2023
L’Escola Diocesana de Navàs, 1r premi a la Fundació Sagrada Família en el concurs, “Ser paraula que construeix humanitat”
Dijous 14 de Desembre de 2023
BEQUES DE TRANSPORT ESCOLAR
Dijous 14 de Desembre de 2023
PLENARI DEL CONSELL D'INFANTS DEL BAGES
Dijous 30 de Novembre de 2023
CONCERT DE NADAL «EL PETIT PRÍNCEP»
Dilluns 27 de Novembre de 2023
SALUT EMOCIONAL
Dilluns 13 de Novembre de 2023
ALUMNES DEL COL·LEGI SANT JOSEP DE NAVÀS D’ERASMUS A L’ALGARVE, PORTUGAL
Dilluns 06 de Novembre de 2023
5 ALUMNES DE 2N DE BATXILLERAT DE LA PROMOCIÓ 2021-2023 DE L'EDN REBEN LA DISTINCIÓ QUE ATORGA LA GENERALITAT DE CATALUNYA
Divendres 09 de Juny de 2023
PREMI QUÈ ÉS PER A TU EUROPA?
Dimecres 07 de Juny de 2023
FESTA DE FINAL DE CURS AMB EL GRUP D'ANIMACIÓ LA SAL DELS MARS!
Dimarts 06 de Juny de 2023
Cantata "QUIN CACAU PER FER AQUESTA CAU"
Divendres 02 de Juny de 2023
El Col·legi Sant Josep de Navàs rep el Premi Baldiri Reixac a experiències innovadores per «Virtu@lia»
Divendres 12 de Maig de 2023
LET’S CLEAN UP EUROPE 2023
Subscriu-te a la newsletter de Navàs