Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

EL CONSELLER BARGALLÓ ES REUNEIX AMB LES COMUNITATS EDUCATIVES
l’Hble. Sr. Josep Bargalló Valls, conseller d’Educació, va visitar ahir les dues comunitats educatives de Navàs per tal de fer-hi una reunió tècnica. En la visita va ratificar que a partir del curs 2022-2023 l’Escola Diocesana de Navàs, que inclou el col·legi Sant Josep i la Diocesana, passaran a la xarxa pública d’Educació. Amb la integració del centre a la titularitat del Departament d’Educació, s’incrementa l’oferta pública de Navàs, i de fet tot el municipi passarà a tenir exclusivament i única una oferta pública. Així ho ha explicat el conseller, que ha expressat que Educació treballarà conjuntament amb l’Ajuntament per concretar “la propera oferta educativa de Navàs, que sabem que serà tota pública, només pública, però que pot estructurar-se de maneres molt diferents. Serà aquest grup de planificació entre Departament, Ajuntament i centres, que haurà de plantejar com fer-ho”.

Bargalló ha explicat que encara caldrà concretar detalls al voltant del nou centre que esdevindrà de la fusió de l’escola de primària i de secundària, però ha avançat que “els projectes educatius tindran aquesta reformulació en tots els casos. És feina d’aquest grup de treball aconseguir que hi hagi una cohesió de projectes educatius en el municipi. Cohesió. No una unificació, que això és negatiu sempre, però sí una cohesió”.

La visita del conseller a Navàs es va repartir en tres reunions. La primera es va desenvolupar al pati de l’IE Sant Jordi, on hi ha els barracons. Aquí, el conseller, acompanyat de l’Alba Camps, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, la Júlia Estaran, cap de l’Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar, el Salvador Busquets i la Marta Manubens, es van reunir amb l’equip directiu i amb membres de l’AMPA i la Plataforma per un Institut Digne, els quals van fer una concentració a l’exterior defensant el model educatiu existent, el manteniment del professorat, unes instal·lacions dignes i transparència en les negociacions.

La segona reunió es va traslladar al pati de l’EDN, on s’hi va afegir l’equip directiu, la representant de la titularitat i un membre de l’AMPA de l’EDN, els quals van exposar les seves inquietuds i propostes.
Finalment, la tercera reunió es va desenvolupar a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on s’hi va afegir en Genís Rovira. Aquí es va posar sobre la taula la proposta de compra de l’edifici per part del Departament, proposta a la qual el conseller va deixar la porta oberta en les negociacions i va afegir que “el Departament d’Educació no està mai en edificis de lloguer, per tant, en un futur a llarg termini no pot ser de lloguer”. També se li va exposar la proposta que l’Escola Bressol La Quitxalla passés a ser de titularitat del Departament d’Educació, tot mantenint el professorat actual, atès que actualment l’escola és propietat de l’Ajuntament. El conseller va exposar que el Departament fa anys que no és propietària d’escoles bressol, tot i que va apuntar que el Departament té per objectiu suavitzar la situació econòmica dels ajuntaments pel que fa a les despeses de les escoles bressols i també dels centres d’infantil i primària.
La trobada va concloure amb la signatura del conseller al Llibre d’Honor, on hi va escriure, textualment: “A l’Ajuntament de Navàs, en una jornada de treball per planificar el futur immediat de l’oferta educativa del municipi i aprofitar els canvis que s’hi preveuen per bastir una oferta pública de qualitat, cohesionada i equitativa. Josep Bargalló. Conseller d’Educació. Febrer de 2021”.
Publicació: 18/02/2021 a les 10:15
Altres notícies relacionades
Dijous 09 de Desembre de 2021
BEQUES DE TRANSPORT ESCOLAR PER AL PRIMER TRIMESTRE
Dimarts 09 de Novembre de 2021
PRIMERES REUNIONS PER ENCARAR EL FUTUR EDUCATIU DE NAVÀS
Dimarts 20 de Juliol de 2021
Cloenda del projecte Erasmus+ del Col·legi Sant Josep a Romania
Divendres 02 de Juliol de 2021
L'EDN PARTICIPA A LES 24H DE MOTOCICLISME DEL CIRCUIT DE CATALUNYA
Dimarts 18 de Maig de 2021
EL PLE DE L'AJUNTAMENT DEMANA FORMALMENT QUE EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ COMPRI, I NO LLOGUI, ELS EDIFICIS DE L'ESCOLA DIOCESANA
Dilluns 26 d'Abril de 2021
INFORMACIÓ DE LA PREINSCRIPCIÓ A L’ESCOLA BRESSOL QUITXALLA CURS 2021/2022:
Dimecres 07 d'Abril de 2021
BEQUES DE TRANSPORT ESCOLAR PER AL 2N TRIMESTRE
Divendres 26 de Febrer de 2021
COMUNICAT DELS CENTRES EDUCATIUS PER ORIENTAR LES FAMÍLIES EN RELACIÓ AL PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR PER AL CURS 2021-2022
Dimecres 10 de Febrer de 2021
VERKAMI PER A PRODUIR EL DISC DE LA JAZZBAND NAVÀS-SÚRIA AMB EMILIO SOLLA
Dimecres 03 de Febrer de 2021
COMUNICAT OFICIAL REFERENT A LA INTEGRACIÓ DELS DOS CENTRES ESCOLARS DEL PATRONAT DE LA FUNDACIÓ ESCOLA DIOCESANA DE NAVÀS A LA XARXA DE TITULARITAT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.
Dimarts 02 de Febrer de 2021
L’Ajuntament de Navàs, el Departament d’Educació i la titularitat de l'Escola Diocesana de Navàs tanquen un preacord per passar a la xarxa pública el Col·legi Sant Josep i l’Escola Diocesana
Dimarts 12 de Maig de 2020
PREINSCRPICIÓ A L'ESCOLA BRESSOL LA QUITXALLA
Dijous 16 de Gener de 2020
Alumnes d'Erasmus als dos instituts
Subscriu-te a la newsletter de Navàs