El teatre de Palà de Torroella va acollir la novena edició del Maridatge, que ja s’ha consolidat com una cita inaludible per conèixer el passat, present i futur del món vinícola del municipi.
Més de 200 persones van poder tastar fins a sis vins ben acompanyats per sis plats de l’Escola d’Hoteleria Joviat. L’acte, conduït per la reconeguda enòloga Sara Pérez i l’aportació de l’enóleg i president de la DO Pla de Bages, Joan Soler, va constatar l’evolució dels vins navassencs; uns vins, la majoria dels quals són fets de forma amateur, però amb consciència per definir un bon producte que evoqui a la tradició, a través de la recuperació de vinyes velles o bé mantenint varietats de raïm que estaven pràcticament extingits. Aquestes caracterísitiques són les que es van tenir en compte per escollir els vins, que foren el següents, i que anaren acompanyats pels plats creats per l’alumnat de la Joviat:
- Vi blanc (macabeu, pansera i sumoll. Anyada del 2019) de Ferran Costa, Valentí, Josep, Josep Maria, Agnès, Joan i Adelina) – Royal de calçots
- Vi rosat (garnatxa negra 100%. Anyada del 2019) de Pep Batlló – Coca de verdures d’hivern escalivades
- Vi negre:
– Sumoll i garnatxa negra, de Miquel Ruiz i Mercè Nicolau – Bacallà amb pil-pil i pèsols
– Sirah 100%, anyada del 2019, de Joan Izquierdo – Caneló de rostit
– Sumoll, merlot i mandó, de Joan Escudé – Cap-i-pota amb alls tendres i cigronets de l’Anoia - Vi de misa: vi bullit amb solera del 1967, de Joan Escudé – Xocolata, avellana i fruits secs
La 9a mostra de vins es clourà amb la tradicional Arrossada de Castelladral, que se clebrarà el proper 8 de març.