Categoria general per poder customitzar la vista de noticies
Més de cent cinquanta persones van participar en la segona edició del Maridatge de la Mostra de Vins del municipi de Navàs, que enguany va tenir com a escenari l’ampli i confortable teatre de Palà de Torroella. L’enòleg Joan Soler va presentar els vins escollits i del xef de cuina David Garcia hi va donar el contrapunt gastronòmic.
Al municipi de Navàs, d’innegable tradició vinícola ha trobat en l’organització de la Mostra de Vins i el Maridatge, una porta oberta a la projecció i reconeixement de la feina i el producte artesanal que estan fent els vinyaires del present.
El Maridatge en seria la seva expressió més potent i popular, que cada any creix en interès i millora continguts i presentació.
Sis vins, dos blancs, tres negres i un vi bullit de postre, van ser els actors principals d’una petita obra d’art que es va escriure divendres al vespre al teatre de Palà de Torroella. El tast de vins va tenir com a companys de viatge, la cuina saborosa i pacient del cuiner David Garcia que ell simplement anomena “platets” i, les actuacions artístiques de l’associació cultural del Pi Tort, que van trenar un espai poètic ple de bellesa i harmonia que despertaven els cinc sentits.
El recital va començar amb una amanida amb fruits vermells i salmó fumat, regat amb un vi blanc de Gerard Vinyas (pansera primerenca, moscat i macabeu); una crema de pèsols amb pernil i vi de Miquel Ruiz i Feliu Camprubí (pansera i macabeu); arròs amb verdures i calamars amb un vi negre de Josep Manubens (sumoll i garnatxa); coca de Folgueroles amb cansalada cuita durant 15 hores a 78º, i a la copa, un syrah de Josep Batlló i Lluís Puig; uns daus de vedella cuits a baixa temperatura 81,3º durant 24 hores van maridar amb un vi jove sotmès a nou dies de maceració en fred abans de la fermentació de Martí Just (80 per cent sumoll).
La solemnitat d’aquest Maridatge va culminar amb un vi bullit de Jaume Obradors (pansa i sumoll), amb coulant de xocolata, maduixes naturals i salsa toffee per acabar d’enlluernar l’audiència entregada i alegre després de tres hores d’un bell i interessant concert.
El maridatge cultural va ser com mai interdisciplinari, amb tocs de dansa clàssica, poesia, música i teatre, al servei d’una vetllada que l’alcalde de Navàs Jaume Casals va definir com un conjunt de càpsules màgiques que generen l’oportunitat singular de compartir col·lectivament i reconèixer la feina de tota la gent que fan possible la varietat d’actes que enguany han conformat l’Arrossada de Castelladral i la Mostra de Vins. Uns actes que han tingut tallers de formació pels vinyaires, el Club de Lectura de Navàs, l’Hora del conte, la xerrada de l’INCAVI, el mos de teatre del Pi Tort, i que culminaran demà amb la Mostra de Vins a Castelladral i la 30èna edició de l’Arròs de Castelladral, organitzada per AAVV Amics de Castelladral, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Navàs.