Notícies sobre Comerç de Navàs

El model alimentari a debat en la Jornada de Sobirania Alimentària

Ahir, diumenge 21 de maig, es va celebrar a l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs les Jornades per la Sobirania Alimentària: Sembrem principis i cuinem experiències per transformar el model alimentari de Navàs. Les Jornades van ser un èxit de participació, a primera hora del matí una seixantena de persones van escoltar atentament la salutació de les organitzadores de les Jornades, l’Ajuntament de Navàs i l’Associació Menjadors Ecològics, a més de l’especial salutació que va fer el Conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages,
 Josep Canals, que ens va explicar les feines que realitzen per promocionar els productes locals de la comarca i felicitant als organitzadors per treballar en la mateixa línia. Després es va realitzar una conferència sobre l’evolució del canvi climàtic i dels seus efectes en el nostre país a càrrec de Gabriel Borràs, de l’Oficina del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, que ens va fer adonar que hem de gestionar els nostres boscos i promocionar una agricultura adaptada als nostres territoris, que els respecti ambientalment i socialment, per poder mitigar els efectes més previsibles d’aquest canvi com poden ser la sequera i la disminució de la disponibilitat d’aigua en els rius.
Posteriorment es van iniciar les jornades tècniques de treball on hi estaven convocats els professionals del sector de l’alimentació. En aquestes hi van assistir una trentena de productors, que van escoltar diverses experiències de distribució de productes ecològics en circuits curts i després es van posar a treballar per identificar els punts febles i forts que tenen com a productors de cara a promoure una venda directa i en circuit curt, així com marcar quins criteris hauria de tenir una estructura de circuit curt. En un altre, una vintena de persones van participar d’un grup de treball per transformar la cuina de la Residència Municipal en ecològica i sostenible, entre ells cuiners de menjadors ecològics i diferents dietistes interessats en la temàtica, així com el cuiner i la dietista de la Residència Municipal. Properament es presentaran i publicaran les conclusions que es van extreure en els grups de treball i en el global de les jornades.
Paral·lelament, una trentena de persones van escoltar i participar del debat sobre una alimentació saludable i sostenible, promogut per na Maria Blanquer de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. A més, els més petits de les jornades van poder gaudir dels tallers de construcció creativa i de circ que es van realitzar al pati de l’escola, així com dels contes sobre l’alimentació explicats per Sílvia Serra de Contemocions.
Les jornades van concloure amb un dinar per a totes les participants, per gaudir dels principis dels menjadors ecològics i de proximitat, i del plaer de l’alimentació saludable, sostenible i justa. Aquest el van elaborar la xarxa de cuiners i cuineres de menjadors ecològics i de proximitat, CHEF 2020, promoguda en el projecte de MENÚ 2020 de l’Associació Menjadors Ecològics. El menú va ser: arròs amb verdures i salsa de remolatxa, hamburguesa de cigrons i bolets amb amanida de l’hort , i de postres pastís de pastanaga amb xocolata)

Publicació: 22/05/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dijous 18 de Juliol de 2019
Obert el període d'inscripcions per poder participar a la Fira de Tardor
Dilluns 01 de Juliol de 2019
Viatges en avió aquest estiu? Et deixem informació que et pot interessar
Dimecres 27 de Març de 2019
Obert el període d'inscripció per participar a la Fira de Primavera
Dilluns 08 d'Octubre de 2018
Dinar amb aliments ecològics i de proximitat
Dijous 14 de Setembre de 2017
Navàs a les jornades "Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles" que es fan a València
Dimarts 04 de Juliol de 2017
La campanya Navàs Sobirania Alimentària segueix més viva que mai!
Dimecres 17 de Maig de 2017
JORNADES PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA
Dijous 27 d'Octubre de 2016
Primers passos del Consell Alimentari de Navàs
Dijous 19 de Febrer de 2015
Visita de l'Oficina Mòbil del Consumidor
Dilluns 01 de Desembre de 2014
Campanya de Nadal de la UBIS
Dilluns 07 de Juliol de 2014
Una rotonda regularà el transit a la carretera de Berga de Navàs
Divendres 24 de Gener de 2014
Curset de cuina saludable i econòmica
Dimecres 22 de Gener de 2014
'Sombras en el tiempo', el llibre més llegit del 2013
Dijous 12 de Desembre de 2013
Mercat de l’Estraperlo, tot un món alternatiu
Dimecres 23 d'Octubre de 2013
El plat o la vida, amb Nani Moré
Subscriu-te a la newsletter de Navàs