Notícies de Navàs relacionades amb ensenyament

EL PLE DE L'AJUNTAMENT DEMANA FORMALMENT QUE EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ COMPRI, I NO LLOGUI, ELS EDIFICIS DE L'ESCOLA DIOCESANA

El Ple de l’Ajuntament de Navàs ha aprovat per unanimitat la moció presentada per tots els partits polítics amb representació (CUP, ERC, PSC i JxN), en què se sol·licita al Departament d’Educació que compri, i no llogui, els edificis de l’Escola Diocesana que el curs 2022-2023 passaran a ser de titularitat pública.  A continuació copiem el text íntegre de la moció aprovada:

MOCIÓ PRESENTADA PER TOTS ELS PARTITS POLÍTICS PER INSTAR AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ LA COMPRA DELS EDIFICIS EDUCATIUS QUE EL CURS 2022-2023 PASSARAN A SER DE TITULARITAT PÚBLICA

Davant del preacord signat entre el Departament d’Educació, la titularitat de l’Escola Diocesana de Navàs Fundació Privada i l’Ajuntament de Navàs, a causa de petició d’integració de les escoles concertades del nostre poble en base al Decret Llei 10/2019 de 28 de maig, en què s’especifica que el Col·legi Sant Josep i l’Escola Diocesana passaran a la xarxa pública a partir del curs 2022-2023, fet que comportarà l’increment de l’oferta educativa pública de Navàs i, per conseqüència, el municipi passarà a tenir única i exclusivament ensenyament públic, considerem que ens trobem en una situació més que favorable per tal d’aconseguir un edifici en propietat on l’alumnat del nostre poble pugui desenvolupar les seves tasques escolars, i més tenint en compte que els darrers 10 anys, les famílies que han apostat per una escolarització pública en la secundària dels seus fills i filles, ho han hagut de fer en mòduls prefabricats que, mica en mica, s’han anat deteriorant. És a dir, ens trobem davant un moment immillorable per resoldre definitivament aquesta problemàtica existent. Per tot plegat, exposem:

  1. Tenir un institut públic en un edifici en propietat ha estat i és una reivindicació constant al nostre municipi des del 1994, quan el Departament va tancar el col·legi de BUP Anna Soler i Daniel, de titularitat municipal, que estava situat a l’actual Escola de Música. És, a més, una causa per la que han lluitat tres generacions de mares i pares del nostre poble en diferents moments de la nostra història.
  2. Des del curs 2011-2012, Navàs torna a tenir un institut-escola públic, tot i que es troba en mòduls prefabricats que actualment pateixen la degradació dels anys. A més, els mòduls estan situats en un terreny cedit per una propietat privada, concessió de la qual expira el 2024.
  3. Des del 2011, els diferents equips de govern de l’Ajuntament de Navàs han negociat amb la direcció dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central la construcció d’un edifici nou. S’han exposat sobre la taula diferents fórmules, i des de l’Ajuntament sempre s’ha treballat per tal d’afavorir totes les demandes interposades pel Departament, com és ara la modificació del POUM per poder tenir un terreny adequat per a la construcció d’un nou edifici, o estudiar la viabilitat de construir un annex a l’actual Escola Sant Jordi. Aquestes negociacions es van aturar, per part del Departament, en el moment que la titularitat de l’Escola Diocesana de Navàs va sol·licitar el pas dels seus centres educatius a la titularitat pública.

 

És per tot això que els grups de la CUP, ERC, PSC i JuntsxNavàs proposem al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents acords:

  1. Instar al Departament d’Educació per a que solucioni la problemàtica preexistent i es decideixi per la compra dels edificis, passant d’aquesta forma a ser de titularitat pública, segons la possibilitat que s’estableix en l’article 3, punt 4, apartat c) del Decret Llei 10/2019, de 28 de maig, del procediment d’integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat. S’acabaria així amb una reivindicació de més de 25 anys i consolidaria l’educació pública obligatòria i post-obligatòria al nostre municipi.
  2. Instar al Departament d’Educació que en l’acord signat s’especifiqui clarament que, en cas que s’opti per un lloguer, aquest sigui amb opció de compra.
  3. Instar al Departament d’Educació que indistintament de la decisió presa pel Departament pel que fa al lloguer o compra dels edificis, el curs 2022-2023, una vegada definida l’oferta educativa, els centres educatius que passen a ser de titularitat pública (Col·legi Sant Josep i Escola Diocesana) i l’actual edifici de primària de l’IE Sant Jordi han de ser reformats segons el criteri del propi Departament per tal de solucionar algunes de les mancances estructurals que ara presenten a fi d’adaptar-los a les noves necessitats.
  4. Comunicar aquest acord al Departament d’Educació, i concretament a la persona que ostenti la Conselleria, a la Direcció General de Centres Públics i a la Direcció dels Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Catalunya Central.

 

Publicació: 18/05/2021 a les 09:04
Altres notícies relacionades
Divendres 12 de Maig de 2023
LET’S CLEAN UP EUROPE 2023
Dimecres 22 de Març de 2023
L'AJUNTAMENT DE NAVÀS CEDEIX ELS TERRENYS A LA GENERALITAT PER A LA CONSTRUCCIÓ DE L'INSTITUT
Dijous 19 de Gener de 2023
Navàs segrega 8248,179 m2 per a la futura construcció d’un institut
Dilluns 03 d'Octubre de 2022
UNA PASSA MÉS CAP A LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU EDIFICI DE SECUNDÀRIA PÚBLIC
Dimarts 17 de Maig de 2022
EL PLE DE L'AJUNTAMENT INSTA AL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ QUE CONSTRUEIXI UN NOU EDIFICI QUE ALBERGUI L'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA I ELS ESTUDIS POSTOBLIGATORIS
Divendres 06 de Maig de 2022
INFORMACIÓ DE LA PREINSCRIPCIÓ A L’ESCOLA BRESSOL QUITXALLA CURS 2022/2023:
Dilluns 25 d'Abril de 2022
NOTA DE PREMSA SOBRE EL FUTUR EDUCATIU DE NAVÀS
Dilluns 21 de Març de 2022
EL COL•LEGI SANT JOSEP DE NAVÀS CELEBRA LA FIRA PEDAGÒGICA “L’ESCOLA AL CARRER” AMB UN GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ.
Dimarts 01 de Març de 2022
Col•legi Sant Josep i EDN a la "I Conferència Nacional de centros eTwinning" a Madrid
Dilluns 14 de Febrer de 2022
L'IE SANT JORDI ORGANITZA LA TAULA RODONA “NOVES MIRADES DE LES COLÒNIES TÈXTILS”
Dimecres 09 de Febrer de 2022
CONSELL D’INFANTS DE NAVÀS
Dimarts 25 de Gener de 2022
NOTA DE PREMSA SOBRE EL FUTUR EDUCATIU DE NAVÀS
Dijous 09 de Desembre de 2021
BEQUES DE TRANSPORT ESCOLAR PER AL PRIMER TRIMESTRE DEL 2023
Dimarts 09 de Novembre de 2021
PRIMERES REUNIONS PER ENCARAR EL FUTUR EDUCATIU DE NAVÀS
Dimarts 20 de Juliol de 2021
Cloenda del projecte Erasmus+ del Col·legi Sant Josep a Romania
Subscriu-te a la newsletter de Navàs