EL PLE DE L’AJUNTAMENT DEMANA QUE ES RECUPERI EL SERVEI D’URGÈNCIES I ES MILLORI L’ATENCIÓ PRIMÀRIA DEL CAP NAVÀS

En el Ple Ordinari celebrat el 16 de maig del 2022, es va aprovar per unanimitat dels assistents una moció consensuada i presentada per tots els partits polítics demanant que es recuperi el servei d’urgències i es millori l’atenció primària del Cap Navàs.

Podeu llegir la moció íntegra a continuació:

MOCIÓ PER LA RECUPERACIÓ DEL SERVEI D’URGÈNCIES I DE LA MILLORA DE L’ATENCIÓ PRIMÀRIA I COMUNITÀRIA DE SALUT AL CAP NAVÀS – BALSARENY

L’emergència sanitària provocada pel coronavirus i la crisi de cures, amb un fort impacte en els serveis d’atenció primària de salut i socials, ha generat una pèrdua de qualitat dels serveis, s’han viscut situacions de col·lapse distanciant professionals de persones usuàries i s’han incrementat els tractaments farmacològics en detriment d’altres mesures de suport més personal i social.

Tot plegat fa evident la necessitat de finançament per tal de finalitzar amb el dèficit de recursos i professionals que repercuteix directament en la qualitat assistencial en la salut pública, que genera: cues, desplaçaments i temps d’espera perquè les persones usuàries puguin ser ateses. Per tal de revertir les retallades iniciades fa deu anys, i de dotar-nos de les mesures adients que permetin una millor qualitat de servei i accessibilitat per part de la població que viu en pobles de dimensió mitjana i petita com els nostres. Recuperar els horaris d’obertura del CAP recuperant els serveis d’atenció d’urgències els vespres i caps de setmana permet facilitar l’accessibilitat, la universalitat, la longitudinalitat i l’equitat.

Una altra de les evidències que ens deixa aquesta pandèmia per l’impacte del confinament especialment en els més joves, és la importància del benestar emocional i la salut mental de la població, sent essencial un bon tracte en l’atenció de les persones i un acompanyament psicosocial adequat a les necessitats i característiques de cadascú.

Tots aquests efectes de la crisi generada per les retallades i el coronavirus s’han agreujat en el context d’urgència, i la població ha fet un esforç per adaptar-se a les circumstàncies entenent la complexitat de la situació i com a mostra de respecte a les professionals del món sanitari, ara es la nostra responsabilitat poder revertir aquesta situació i aconseguir materialitzar-ne els aprenentatges.

Per tal de reforçar un sistema públic d’atenció i que aquest sigui un servei efectiu per a les veïnes de Navàs, Balsareny, Gaià, Viver i Serrateix i l’Ametlla de Merola.

Per tot l’exposat, els grups polítics del Ple de la Corporació Municipal, demanem:

1. La recuperació del horari d’atenció d’urgències al CAP Balsareny – Navàs, que permeti l’atenció els vespres i caps de setmana.

2. Millora de l’atenció presencial i telefònica per a una atenció més humanitzada i centrada en la persona.

3. Manifestem el compromís de l’Ajuntament de Navàs amb el manteniment i la millora del Sistema Nacional de Salut preservant el seu caràcter públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d’equitat garantida.

4. Reclamem al Govern de la Generalitat la dotació de recursos suficients i necessaris per garantir una atenció de qualitat, universal i sense inequitats segons municipi de residència, ni d’altra tipus.

5. Promoure l’adhesió dels Ajuntaments de Balsareny, Gaià, Viver i Serrateix i al veïnat de l’Ametlla de Merola a l’Ajuntament de Puig- reig, per tal de traslladar conjuntament la petició al Departament de Salut i a la Direcció del CAP.

A Navàs, 16 de maig de 2022

Publicació: 19/05/2022 a les 15:09
Altres notícies relacionades
Dimarts 23 de Maig de 2023
INICI DE LA 4ª RONDA DEL PROGRAMA DE DETECCIÓ PRECOÇ DEL CÀNCER DE CÒLON I RECTE A L'ÀREA BÀSICA DE NAVÀS - BALSARENY
Dilluns 03 d'Abril de 2023
CAMPANYA PER FOMENTAR EL CIVISME I LA TINENÇA RESPONSABLE
Dilluns 23 de Gener de 2023
MESURES SANITÀRIES DE SALVAGUARDA PER LA PREVENCIÓ DE LA INFLUENÇA AVIÀRIA D'ALTA PATOGENICITAT
Dimarts 12 de Juliol de 2022
CURS DE MANIPULACIÓ D’ALIMENTS
Divendres 18 de Febrer de 2022
ACTUALITZACIÓ DE DADES DE LA COVID-19 (18/2/2022)
Divendres 09 de Juliol de 2021
ACTUALITZACIÓ DE DADES DE LA COVID-19 (9/7/2021)
Dimecres 14 d'Octubre de 2020
CAMPANYA DE VACUNACIÓ DE LA GRIP COMUNA
Divendres 18 de Setembre de 2020
Protocols dels espais esportius de Navàs. Pavelló Blau, Camp de Futbol ''La Devesa'' i la pista Sant Jordi.
Divendres 28 de Juny de 2019
Informació sobre la plaga de la papallona del boix
Divendres 10 de Maig de 2019
Inici de la 2a ronda del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte
Dilluns 08 d'Octubre de 2018
Dinar amb aliments ecològics i de proximitat
Dimarts 21 d'Agost de 2018
Tractament dels arbres de la plaça de l'Església
Dimecres 17 de Maig de 2017
JORNADES PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA
Divendres 24 de Març de 2017
Sorteig solidari de la junta local contra el Càncer
Dimarts 29 de Novembre de 2016
Navàs decideix estimar!
Subscriu-te a la newsletter de Navàs