EL PUNT LILA DE LA FESTA MAJOR RESPON

Durant la Festa Major, des de la Redgidoria de Drets Socials i Feminismes es va instal·lar un punt lila i irisat a la Plaça de l’Ajuntament, a fi de tenir una Festa Major lliure de violències masclistes i lgtbiq+fòbiques, complementant la campanya “Lliures i diverses, la nit és nostra!”. Ens els darrers anys, l ‘Ajuntament de Navàs ha elaborat i aprovat el “Protocol de violències masclistes en espais d’oci nocturn” i s’ha adherit al “Protocol de violències masclistes en espais d’oci nocturn a la comarca del Bages”.

Durant les quatre nits de Festa Major, es van dur a terme 765 accions de sensibilització en el Punt lila i irisat, de les quals 60 persones formaven part del col·lectiu LGTBIQ+. La majoria d’intervencions van consistir en la repartició de materials i en sensibilitzar a la població sobre les violències sexuals i lgtbiq+fòbiques.

Malauradament, la nit de diumenge 28 d’agost, a la plaça es va produir un cas d’abús sexual a dues menors. Immediatament, des del Punt Lila i irisat aquella nit es va activar el protocol i es va posar a disposició de les persones agredides i de les seves famílies tots els recursos necessaris per la seva atenció i recuperació.

Així mateix, manifestem el nostre compromís i voluntat de continuar treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per aconseguir que Navàs sigui un municipi lliure d’agressions i conductes sexistes i garantir l’atenció a les persones que les pateixen.

Publicació: 13/09/2022 a les 13:25
Altres notícies relacionades
Dilluns 13 de Febrer de 2023
8 DE MARÇ. DIA INTERNACIONAL DE LA DONA
Dijous 26 de Gener de 2023
II FESTA MAJOR ALTERNATIVA FEMINISTA DE NAVÀS
Dimecres 16 de Setembre de 2020
L’Ajuntament de Navàs avalua el seu Pla d’Igualtat 2016-2019 i encara les polítiques de gènere a futur
Dijous 25 de Juny de 2020
Actes previstos per al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI
Dilluns 08 de Juliol de 2019
Aquest dimarts es farà la formació pel punt Lila i Irisat de la Festa Major
Divendres 28 de Juny de 2019
28 de juny - Dia per l'Alliberament LGBTI+
Dijous 13 de Juny de 2019
En marxa el Punt Lila i Irisat de la Festa Major
Subscriu-te a la newsletter de Navàs