Notícies d'economia i desenvolupament de Navàs
ELS COMERÇOS DE NAVÀS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
L’Ajuntament de Navàs difon entre els comerços la línia 900 d’atenció a víctimes de violència masclista.
L’Ajuntament de Navàs està impulsant la col·laboració entre la Unió de botiguers de Navàs i els comerços del poble per fer difusió de la línia 900 900 120 d’atenció a dones en situació de violència masclista de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis
Els comerços de Navàs que estan interessats en la campanya s’hi adhereixen i l’Ajuntament els hi fa arribar el material divulgatiu, format per uns adhesius i un cartell.
La línia 900 900 120 d’atenció a dones en situació de violència masclista té una atenció gratuïta, confidencial i funciona tots els dies de l’any durant les 24 hores i en 124 llengües entre les quals hi ha el català, el castellà, l’anglès, el francès, l’alemany, l’italià, el rus, l’àrab, el romanès, el croat i el xinès. Està format per un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, treball social i medicina que atenen en aquest servei les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones i que poden contactar amb serveis d’emergència, si fos necessari.
L’Ajuntament de Navàs vol fer difusió entre la ciutadania d’aquest recurs on les dones poden trucar de forma anònima i explicar la situació en la qual es troben, sense que la trucada quedi reflectida en la factura telefònica. Des del servei de la línia 900 s’indica i s’acompanya a la víctima en la derivació als serveis més adients de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista.
ESTIMAR NO FA MAL! VIU L’AMOR LLIURE DE VIOLÈNCIA: PROJECTE DE FORMACIÓ PER A LA PREVENCIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
L’Ajuntament de Navàs difon entre la població, les escoles i els instituts de Navàs la campanya «Estimar no fa mal!».
Estimar no fa mals’adreça a joves d’entre 10 i 19 anys, a professionals que treballen amb aquests joves i que poden actuar com a agents preventius, així com a pares i mares. El programa pretén dotar a professionals que treballen amb joves adolescents de les competències necessàries per realitzar accions de prevenció de les situacions d’abús en les relacions de parella i afectives i fomentar actituds i comportaments igualitaris, promovent la reflexió al voltant dels comportaments abusius vinculats als rols de gènere i als models de feminitat i masculinitat.
El material divulgatiu de la campanya, format per cartells, postals i xapes informatives s’ha repartit a les escoles, cartelleres i equipaments municipals.