Notícies sobre comunicació de Navàs
Els joves de Navàs, convocats pel punt d’informació juvenil Raig, avui a la tarda han recordat que a molts països s’empresona a persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals en aplicació de lleis que penalitzen la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere i converteixen un petó en un delicte.
Els joves han penjat la bandera multicolor al balcó de l’Ajuntament, han llegit un manifest i han fet un concert-berenar sota els porxos de la plaça.
Ha estat una manera de commemorar que fa 27 anys Amnistia Internacional reivindica els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals (LGBTI), que en moltes parts del món no són respectats, tal i com han recordat en el manifest llegit:
“Se’ls nega el gaudi en condicions d’igualtat del seu dret a la vida, a la llibertat i a la integritat física.
Se’ls despulla de drets fonamentals com les llibertats d’associació i d’expressió.
Se’ls retallen els seus drets a la vida privada, a la feina, a l’educació i a l’atenció mèdica.
Al voltant de 70 països tipifiquen com il•legals les relacions consentides entre persones del mateix sexe, i la gran majoria les castiguen amb penes de presó.
A més, hi ha països on l’homosexualitat no està penada legalment, però en els quals les persones LGBTI pateixen de forma diària discriminació i crims d’odi. Per això estem tots aquí, per fer que aquestes persones puguin donar-se petons i mostres d’amor, diguem adeu a la societat lgtbifobica, Tots som iguals
Després de tants anys lluitant per els drets LGTBIQAD+, només hem aconseguit una molt petita part, però és un gran pas per les persones que formem part de aquest col•lectiu. Ens queda molta lluita per endavant, ens queden grans coses per aconseguir. A dia d’avui encara hi ha molta violència i discriminació per les persones d’aquest col•lectiu, es molt injust que encara hi hagi tantes fòbies i tant odi depenen de l’ orientació sexual o per la identitat de gènere de les persones.”
Els joves han apostat per demanar un món lliure de prejudicis, un món on la gent pugui estimar com vulgui i a qui vulgui, viure la vida cadascú a la seva manera amb llibertat, igualtat, justícia i respecte.