Notícies de Navàs relacionades amb la cultura

Els vins del Pla de Bages fan seu l’antic escorxador de Navàs

En un espai singular com el pati de l’antic escorxador de Navàs que està a punt de viure una transformació d’usos per convertir-s en un centre de referència sobre la cultura vitivinícola, es va presentar dijous al vespre el llibre «Els vins del Pla de Bages» del sommelier Josep Pelegrín i el fotògraf Marc Trilla.
Una cinquantena de persones van donar suport a la presentació del llibre i a tenir un contacte directe i en la majoria dels casos per primera vegada en l’espai físic de l’antic «matadero», molt degradat i a punt de reconvertir-se en un equipament cultural.
Josep Pelegrín, el millor sommelier d’Espanya 2016 i  el fotògraf Marc Trilla,  autors materials del llibre van fer una radiografia del seu treball que explica què ha representat la cultura del vi, quina és la realitat dels cellers que tenim avui i quina projecció endevinen que pot tenir de cara als propers anys al Pla de Bages.
El fenomen vinyaire de Navàs, hi té un capítol específic on es relata el ressorgiment de la passió per la vinya, les ganes d’innovar i experimentar, la vocació per recuperar varietats tradicionals . Josep Pelegrín va destacar el treball fet pels cellers Vinyas d’Empremta d’Isidre i Gerard Vinyas, la Diferenta de Martí Just, Marc Comaposada i Joan Fernàndez i el treball de tota una colla de vinyaires que comparteixen la passió per la vinya i el vi dedicant-t’hi moltes hores del seu temps lliure.
L’alcalde de Navàs, Jaume Casals, va donar la benvinguda als assistents i va destacar el projecte de transformació de l’antic escorxador municipal on ben aviat s’iniciaran les obres de rehabilitació d’aquest espai emblemàtic construït el primer terç del segle XX, en el marc del projecte de Sobirania Alimentària que impulsa l’Ajuntament de Navàs.
El president de la DO Bages, Joan Soler, va tancar la presentació agraint als vinyaires la seva particular mirada i el seu retorn incondicional a la terra i a la recuperació de la vinya i les varietats tradicionals.
L’acte va finalitzar amb un tast  de vins de tres cellers: La Diferenta i Exibis de Navàs, Pic de Solergibert i Entrebosc del Mas Pubill de Castellfollit del Boix i un pica-pica amb productes de proximitat de Cal Serra de Navàs.

Publicació: 14/07/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 10 de Febrer de 2020
La reforma del Casal Sant Genís ja és una realitat
Dijous 23 de Gener de 2020
Músics de prestigi al III Cicle de Concerts d'Hivern
Dijous 02 de Gener de 2020
75è aniversari de la nit més màgica
Dimarts 03 de Desembre de 2019
Cep, tina, vi: projecte de recuperació de la memòria entorn la vinya i el vi al Bages
Dimarts 29 d'Octubre de 2019
Entregats els premis del IV Concurs de relats breus
Divendres 13 de Setembre de 2019
Quins llibres t'agradaria trobar a la Biblioteca?
Dimarts 10 de Setembre de 2019
Queda anul·lada la Marxa de Torxes prevista per avui
Dijous 05 de Setembre de 2019
Actes de la Diada Nacional de Catalunya
Dimecres 26 de Juny de 2019
Arriba la programació de l'Estiu a la Fresca
Divendres 14 de Juny de 2019
Publicat en format digital el llibre de Silencis
Dijous 13 de Juny de 2019
Aprovat el Catàleg de patrimoni de Navàs
Dijous 06 de Juny de 2019
La navassenca Marta Vila guanya el premi del XXIVè "El gust per la lectura"
Dilluns 03 de Juny de 2019
La navassenca Íngrid Rodríguez queda finalista al premi de "Relatos cortos"
Dimecres 22 de Maig de 2019
Joan Coll Canals, 36è Premi Flama
Dimarts 21 de Maig de 2019
Digitalitzats més de 44.000 documents de l'Arxiu Municipal
Subscriu-te a la newsletter de Navàs