Notícies de Navàs relacionades amb la cultura

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA PRIMERA JORNADA DE TEATRE DE LA CATALUNYA CENTRAL A NAVÀS

Aquest cap de setmana Navàs ha omplert les seves places, carrers i el Casal Sant Genís de teatre, tallers, col·loquis, espectacles i altres actes escènics amb la primera Jornada de Teatre de la Catalunya Central organitzada per la Coordinadora de Teatre de la Catalunya Central amb la col·laboració de l’Ajuntament de Navàs, el Consell Comarcal del Bages i l’Escola Diocesana de Navàs.

A primera hora de dissabte un grup de persones de Teatre a Dojo van fer una «Performance teatral» molt divertida al mercat municipal del Passeig Ramon Vall que va atreure a tot el públic. Tot seguit, al Casal Sant Genís es va fer «l’acte d’inauguració» de la primera jornada de teatre amateur a càrrec de Quim Pujolar i amb la intervenció de l’Alcalde de Navàs, Jaume Casals. A la Sala d’actes de l’EDN es va portar a terme una «taula rodona» de Federacions que van parlar i debatre sobre la interpretació amateur a la cultura popular conduïda per la periodista de TV3 Mireia Prats. Per la tarda, a la Plaça de l’Església, els més xics van poder gaudir de teatre breu per infants amb l’obra «T’he enxampat, Caputxeta!» de Carles Cano a càrrec del Grup de Teatre Deixalles81 de Sant Feliu de Codines. Tot seguit, a la Plaça del Cap hi va haver una representació de teatre breu per a jubilats, de creació pròpia amb l’obra «Tic, Tac, Toc» del grup de teatre Cul i Seu de Sant Vicenç de Castellet. I per acabar el dissabte, el Casal Sant Genís de Navàs va reunir a tot el públic per poder gaudir de les dues obres de teatre programades: «12 sense Pietat» a càrrec del Grup de l’ACR de Fals i «No et vesteixis per sopar» del Grup de Teatre Paranys de Sant Joan de Vilatorrada.

L’inici de la jornada de diumenge va començar amb un bon esmorzar de coca amb xocolata a la Plaça de l’Ajuntament. Tot seguit, els assistents que van voler van poder participar en el «taller de participació i animació amb Lydia Canals». A les 12h del migdia, el Grup de Teatre anem de Canto va representar el teatre musical «Súper Trouper» una obra molt animada de creació pròpia representada per joves actors i actrius. Per la tarda, el Casal Sant Genís va acollir la representació de l’obra del grup de teatre amfitrió, el Grup Escènic Navàs «Figuretes de Vidre» que sota la direcció d’en Josep Maria Simó, van donar vida als personatges Salva Cabrera, Dolors Cabra, Andreu Torres, Nadine Acosta i Jaume Caellas. Seguidament es va fer l’acte de cloenda i comiat de les jornades amb la participació de David Terés, Regidor de cultura de l’Ajuntament de Navàs que va rebre un obsequi de part dels organitzadors en agraïment per la bona acollida de la primera jornada per part de l’ajuntament.

Durant tot el cap de setmana els assistents i participants a la jornada van poder gaudir dels diferents àpats (botifarrada i arrossada) a sala d’actes de l’EDN i al Parc de l’Alzineta.

Una primera jornada, on els organitzadors que hi han posat molta il·lusió i ganes, van concloure amb una valoració molt positiva i amb el propòsit de donar-li continuïtat l’any vinent a una altre població.

Des de l’Ajuntament de Navàs volem agrair a la Coordinadora de Teatre de la Catalunya Central que apostés per fer aquesta primera jornada a Navàs i també un agraïment molt especial al Josep Maria Simó, director del Grup Escènic Navàs per la seva implicació i treball pel bon desenvolupament de la Jornada.

Publicació: 25/09/2023 a les 11:32
Altres notícies relacionades
Dijous 11 d'Abril de 2024
PREESTRENA DE L’ESPECTACLE «EL COCODRIL CREC» (Gratuït)
Dimarts 09 d'Abril de 2024
Espectacle «MARRO DE BRUIXES» de la companyia Cosinsart
Dilluns 08 d'Abril de 2024
CONCERT ANIVERSARI CORAL NOVA 20 ANYS!
Dilluns 08 d'Abril de 2024
ESTRENA DEL NOU SHOW MUSICAL DE LES ESTRELLES D’OR
Dimarts 02 d'Abril de 2024
CARAMELLES NAVÀS 2024
Dimarts 02 d'Abril de 2024
EXPOSICIÓ "AIGUA" A LA BIBLIOTECA DE NAVÀS
Dimecres 27 de Març de 2024
CANTADA DE CARAMELLES A NAVÀS, CASTELLADRAL I PALÀ DE TORROELLA
Dilluns 18 de Març de 2024
NO ET BEGUIS L’AIGUA de Woody Allen
Dimecres 06 de Març de 2024
ESPECTACLE FAMILIAR «EL BOSC»
Dimecres 28 de Febrer de 2024
Pel·lícula "EL MESTRE QUE VA PROMETRE EL MAR"
Divendres 09 de Febrer de 2024
ENTRADES A LA VENDA DE LES GIRLS LIKE THAT
Dilluns 05 de Febrer de 2024
Entrades a la venda pel CONCERT: «DE LA TERRA»
Divendres 12 de Gener de 2024
ARRIBA EL IX CONCURS DE RELATS BREUS
Subscriu-te a la newsletter de Navàs