Categoria general per poder customitzar la vista de noticies
Donar valor al patrimoni enològic que al municipi de Navàs sura pels quatre punts cardinals, protegir-lo i continuar apostant per aquesta activitat mil·lenària, va ser el consell que van donar els autors de la Guia d’Enoturisme del Bages, Clara Antúnez i Lluís Tolosa, en la presentació que es va fer dijous al vespre a la sala d’actes de la Biblioteca.
L’acte va ser presentat pel regidor de Món Rural, Joan Fernández, que va emmarcar l’acte dins les activitats programades per la Fira de Tardor. Va definir la guia com un ‘fantàstic projecte que genera noves oportunitats’ i va agrair els seus autors i al seu col·laborador navassenc, Isidre Vinyes aquest treball de recerca.
Per la seva part, Isidre Vinyes, va posa èmfasi en una frase de la historiadora navassenca Maria Estruch que referint-se a l’esplèndid passat vinícola de Navàs diu que ‘tenim un territori que ens identifica i ens reconeix, amb un patrimoni brutal que passa desapercebut’.
Lluís Tolosa va posar en valor la represa de l’activitat dels vinyaires i el valuós patrimoni històric de la vinya i el vi, que cal preservar com un gran potencial, tan valuós com el romànic i alhora tan desconegut.
Clara Antúnez, va fer una radiografia de la Guia d’Enoturisme del Bages, on s’hi pot trobar els dotze cellers de la D.O. i una proposta d’onze vins emocionants, els restaurants, allotjaments, botigues i un mapa amb 101 indrets per descobrir el Bages.
Tot seguit es va fer un maridatge de vins i tapes amb els cinquanta assistents que es van inscriure a la presentació de la guia. El tast va ser de tres vins del Bages, un blanc i dos negres, Picapoll Artium, Més que paraules de Jaume Andreu, i Fargas Fargas de Salelles, amb tapes elaborades de la taverna La Mêlée.