Notícies de món rural del municipi de Navàs.

JORNADES PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

JORNADES PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA, Diumenge 21 de maig de 2017

 

Des de l’Ajuntament de Navàs conjuntament amb l’Associació Menjadors Ecològics organitzem una doble Jornada per la Sobirania Alimentària.

Com ja coneixeu fa mig any que hem començat el projecte Navàs Sobirania Alimentària i aquesta jornada pretén ser un punt d’arribada i, alhora, de sortida cap a nous horitzons. Volem que et sentis convidat a fer aquest camí amb nosaltres, a avançar cap a un nou model alimentari que respecti i sostingui de veritat el nostre entorn social, natural i econòmic. Volem que vinguis a les jornades a escoltar, però també volem sentir la veu dels que treballen la terra, els que cuinen aliments, dels que compren preocupant-se de la seva alimentació,…

És important que transformem les relacions actuals en l’àmbit de l’alimentació on els que hi perden són tan els productors com els consumidors, i els únics que hi guanyen són les grans empreses de l’alimentació a costa de la nostra salut i la de la terra. Busquem regenerar aquelles relacions properes que havien existit entre els que treballaven la terra per produir aliments i la població en general, refent aquestes relacions en el context actual marcat pel canvi climàtic i la crisi econòmica, social, política i ambiental. És el moment de construir coses noves i fer-les des de la gent que participa activament en el procés alimentari (pagesia, restauradors, consumidors, administració pública…). Les noves relacions de proximitat poden generar un retorn molt positiu en el nostre entorn, revitalitzaran els nostres territoris i els gaudirem amb més ganes!

A més de gaudir de totes les activitats que us hem preparat, també gaudireu menjant un menú 100% ecològic i de proximitat. Aquell dia no dubteu en quedar-vos a casa, és el moment de sortir i trobar-nos per conèixer, escoltar, parlar, gaudir i aprendre conjuntament! 

 

De 10h a 14h

– Una jornada popular amb activitats per a tots els públics, durant tot el matí hi hauran activitats relacionades amb l’alimentació saludable per totes les edats perquè pugueu venir acompanyats de familiars, amics i de qui vulgueu.

Les jornades es realitzaran al Institut Escola Sant Jordi (C/ Puig-reig, s/n)

ACTIVITATS:

10h – 10:30h Introducció / benvinguda

“L’evolució del canvi climàtic i dels seus efectes al nostre país” Gabriel Borràs de l’Oficina del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

11h – 12h

“Alimentació Saludable i Sostenible” Maria Blanquer de l’Agència de Salut Pública de Catalunya

12:30h – 13:30h

“Aliments ecològics vs convencionals” Maria Dolores Raigón catedràtica de la Universitat Politècnica de València

10h – 14h

“Taller obert de construcció creativa i circ per a totes les edats” a càrrec de Genís

11h – 12 h

“Contacontes sobre l’alimentació” a càrrec de Sílvia Serra de Contemocions

11h – 12h

“Taller d’expressió corporal per persones grans” a càrrec de la companyia Bellànima

Residència Municipal (C/ Castelladral, s/n)

 

– Una jornada tècnica amb quatre grups de treball:

  1. Producció/circuits curts, grup obert a productores i productors
  2. Menjadors ecològics i de proximitat, grup obert a AMPAS, AFA, mestres, cuiners, monitors, dietistes…
  3. Administracions públiques, grup obert a responsables polítics, tècnics municipals i d’associacions
  4. Transformar la cuina de la residència en ecològica i sostenible, grup tancat de cuiners, gestors de col·lectivitats i dietistes.

 

PER PARTICIPAR HAS D’INSCRIURE’T AL SEGÜENT FORMULARI

 

De 14h a 16h

Dinar popular saludable, sostenible i just. Els CHEFS2020 (xarxa de cuiners i cuineres de menjadors escolars ecològics i de proximitat) ens oferiran aquest menú:

 

1r plat: Arròs amb verdures i salsa de remolatxa

2n plat: Hamburguesa de cigrons i bolets acompanyada amb amanida de l’hort

Postres: Pastís de pastanaga amb xocolata

 

Venda de tiquets

A Navàs (preu 10€):

A través de la plataforma TICKETEA (preu 10€ + comissió 1€ = 11€)

 

INSCRIU-TE I PARTICIPA!

Publicació: 17/05/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 27 de Novembre de 2023
AVÍS IMPORTANT: TREBALLS D'OBERTURA DE LA FRANJA PERIMETRAL DE PROTECCIÓ AL VOLTANT DEL NUCLI DE PALÀ DE TORROELLA
Dilluns 13 de Novembre de 2023
Finalitzades les obres de millora del camí de l’Alzina del Racó
Dilluns 06 de Novembre de 2023
OBRES D'UN TRAM DEL CAMÍ MUNICIPAL QUE VA CAP A L'ALZINA DEL RACÓ
Dijous 21 de Setembre de 2023
UN ANY MÉS TORNEN LES FABRICANTES!
Dijous 22 de Setembre de 2022
NAVÀS ACOTA LA IMPLANTACIÓ DE PARCS SOLARS FOTOVOLTAICS EN SÒL NO URBANITZABLE
Dimarts 18 de Gener de 2022
GOSSOS DE RASTREIG DE CREU ROJA
Divendres 14 de Gener de 2022
MESURES SANITÀRIES PER PREVENIR LA DIFUSIÓ DE LA GRIP AVIÀRIA
Dijous 04 de Novembre de 2021
SUSPENSIÓ DE LLICÈNCIES PER A CAMPS SOLARS FOTOVOLTAICS I AEROGENERADORS EN SÒL NO URBANITZABLE
Dimarts 09 de Febrer de 2021
Crema controlada a la zona de can Saubeta
Divendres 06 de Març de 2020
El maridatge de Palà mostra el potencial vinícola navassenc
Dilluns 15 de Juliol de 2019
Millora del camí de Cal Tiet
Dijous 11 de Juliol de 2019
Aquest dissabte, música i gastronomia a l'Ad Libitum de Castelladral
Dimecres 12 de Juny de 2019
Diverses actuacions al món rural
Dimarts 19 de Febrer de 2019
Vins originals de Navàs pel Maridatge 2019 a Palà de Torroella
Dilluns 04 de Febrer de 2019
Jornada tècnica "El futur del sector porcí a debat"
Subscriu-te a la newsletter de Navàs