Notícies de salut i sostenibilitat de Navàs

JORNADES PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

JORNADES PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA, Diumenge 21 de maig de 2017

 

Des de l’Ajuntament de Navàs conjuntament amb l’Associació Menjadors Ecològics organitzem una doble Jornada per la Sobirania Alimentària.

Com ja coneixeu fa mig any que hem començat el projecte Navàs Sobirania Alimentària i aquesta jornada pretén ser un punt d’arribada i, alhora, de sortida cap a nous horitzons. Volem que et sentis convidat a fer aquest camí amb nosaltres, a avançar cap a un nou model alimentari que respecti i sostingui de veritat el nostre entorn social, natural i econòmic. Volem que vinguis a les jornades a escoltar, però també volem sentir la veu dels que treballen la terra, els que cuinen aliments, dels que compren preocupant-se de la seva alimentació,…

És important que transformem les relacions actuals en l’àmbit de l’alimentació on els que hi perden són tan els productors com els consumidors, i els únics que hi guanyen són les grans empreses de l’alimentació a costa de la nostra salut i la de la terra. Busquem regenerar aquelles relacions properes que havien existit entre els que treballaven la terra per produir aliments i la població en general, refent aquestes relacions en el context actual marcat pel canvi climàtic i la crisi econòmica, social, política i ambiental. És el moment de construir coses noves i fer-les des de la gent que participa activament en el procés alimentari (pagesia, restauradors, consumidors, administració pública…). Les noves relacions de proximitat poden generar un retorn molt positiu en el nostre entorn, revitalitzaran els nostres territoris i els gaudirem amb més ganes!

A més de gaudir de totes les activitats que us hem preparat, també gaudireu menjant un menú 100% ecològic i de proximitat. Aquell dia no dubteu en quedar-vos a casa, és el moment de sortir i trobar-nos per conèixer, escoltar, parlar, gaudir i aprendre conjuntament! 

 

De 10h a 14h

– Una jornada popular amb activitats per a tots els públics, durant tot el matí hi hauran activitats relacionades amb l’alimentació saludable per totes les edats perquè pugueu venir acompanyats de familiars, amics i de qui vulgueu.

Les jornades es realitzaran al Institut Escola Sant Jordi (C/ Puig-reig, s/n)

ACTIVITATS:

10h – 10:30h Introducció / benvinguda

“L’evolució del canvi climàtic i dels seus efectes al nostre país” Gabriel Borràs de l’Oficina del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

11h – 12h

“Alimentació Saludable i Sostenible” Maria Blanquer de l’Agència de Salut Pública de Catalunya

12:30h – 13:30h

“Aliments ecològics vs convencionals” Maria Dolores Raigón catedràtica de la Universitat Politècnica de València

10h – 14h

“Taller obert de construcció creativa i circ per a totes les edats” a càrrec de Genís

11h – 12 h

“Contacontes sobre l’alimentació” a càrrec de Sílvia Serra de Contemocions

11h – 12h

“Taller d’expressió corporal per persones grans” a càrrec de la companyia Bellànima

Residència Municipal (C/ Castelladral, s/n)

 

– Una jornada tècnica amb quatre grups de treball:

  1. Producció/circuits curts, grup obert a productores i productors
  2. Menjadors ecològics i de proximitat, grup obert a AMPAS, AFA, mestres, cuiners, monitors, dietistes…
  3. Administracions públiques, grup obert a responsables polítics, tècnics municipals i d’associacions
  4. Transformar la cuina de la residència en ecològica i sostenible, grup tancat de cuiners, gestors de col·lectivitats i dietistes.

 

PER PARTICIPAR HAS D’INSCRIURE’T AL SEGÜENT FORMULARI

 

De 14h a 16h

Dinar popular saludable, sostenible i just. Els CHEFS2020 (xarxa de cuiners i cuineres de menjadors escolars ecològics i de proximitat) ens oferiran aquest menú:

 

1r plat: Arròs amb verdures i salsa de remolatxa

2n plat: Hamburguesa de cigrons i bolets acompanyada amb amanida de l’hort

Postres: Pastís de pastanaga amb xocolata

 

Venda de tiquets

A Navàs (preu 10€):

A través de la plataforma TICKETEA (preu 10€ + comissió 1€ = 11€)

 

INSCRIU-TE I PARTICIPA!

Publicació: 17/05/2017 a les 00:00
Altres notícies relacionades
Dilluns 04 de Febrer de 2019
Jornada tècnica "El futur del sector porcí a debat"
Dilluns 12 de Novembre de 2018
ACTUALITZEM NAVÀS!
Dilluns 08 d'Octubre de 2018
Dinar amb aliments ecològics i de proximitat
Dijous 04 d'Octubre de 2018
El Col·legi Sant Josep continua fent activitats com a Escola Verda
Dimarts 02 d'Octubre de 2018
Activitats de la Setmana per la Mobilitat sostenible i segura
Divendres 13 de Juliol de 2018
Els boscos i els paisatges que ens envolten
Dimecres 13 de Juny de 2018
Fertilització: tipus i aplicacions
Dimecres 04 d'Abril de 2018
La qualitat en la recollida de l’orgànica. Malbaratament alimentari
Divendres 15 de Desembre de 2017
Es presenta la diagnosi del sector primari de Navàs
Dilluns 20 de Novembre de 2017
Setmana Europea de Prevenció de Residus
Divendres 27 d'Octubre de 2017
Canvi de data de l'obertura de pliques
Dijous 21 de Setembre de 2017
Pedalada de 224 alumnes a la Setmana de la Mobilitat
Dijous 14 de Setembre de 2017
Navàs a les jornades "Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles" que es fan a València
Dimarts 04 de Juliol de 2017
La campanya Navàs Sobirania Alimentària segueix més viva que mai!
Dijous 15 de Juny de 2017
Els vehicles elèctrics ja tenen un punt gratuït de càrrega a Navàs
Subscriu-te a la newsletter de Navàs